Successos

L'acusat d'escanyar la dona a Parets admet ara que va matar-la sense voler

Afirma que van discutir perquè la seva filla plorava i que ella va dir-li que la cuidés ell, que estava a l'atur

«Demano perdó a la meva família i també a la família de Jennifer. Sóc culpable de la seva mort», va afirmar plorant G.C., que fins ahir s'havia declarat innocent del crim de la seva dona, Jennifer Cot, de 28 anys, a la família de la qual va fer creure que ella havia estat víctima d'un robatori violent.

El crim es va produir cap a dos quarts de set del matí del 7 de setembre del 2007, just el dia que l'acusat complia 28 anys. Els Mossos, que van dur a terme la investigació i van descobrir que realment es tractava d'un crim de violència domèstica, asseguren que l'acusat va escanyar la seva dona amb el cable del carregador del mòbil d'ella (trobat al costat de la seva bossa), tesi que mantenen la fiscalia i l'acusació particular, exercida per la família de la víctima, que qualifiquen el crim d'assassinat amb traïdoria i sol·liciten que el jove sigui condemnat a 20 i 25 anys de presó, respectivament. En la confessió d'ahir, G.C. va aclarir, però, que va escanyar-la de manera accidental en cargolar-se el collaret que ella duia posat quan va agafar-la pel coll amb el braç.

L'acusat va explicar que aquell matí ell va retreure a la seva esposa, amb qui feia tres anys que estava casat, que no atengués la seva filla Noa, de set mesos, que no parava de plorar i que ella li va replicar que era ell qui se n'havia d'encarregar, perquè estava sense feina. La dona va baixar a la primera planta del pàrquing, on tenia el cotxe per marxar a treballar a Polinyà, ell va seguir-la i van discutir més fort. «Volia que es quedés a casa. Ens vam empentar, i com que no la deixava entrar al cotxe, em va cridar: ‘Deixa'm estar que la nena no és teva'. Em va donar l'esquena i vaig agafar-la pel coll. De sobte va caure, i vaig pensar que s'havia desmaiat. Vaig marxar del pàrquing i en tornar-hi vaig veure que era morta», va relatar G.C.. L'acusat va afegir que va amagar el crim als familiars de la jove perquè tenia «por» de perdre la seva filla, i també va admetre que va arrossegar el cadàver per allunyar-lo de la porta del pàrquing perquè no fos trobat aviat. Amb la confessió, l'advocat de l'acusat va afirmar que s'hauria de rebaixar el crim a un delicte d'homicidi, a més de concedir-li algunes atenuants.

Abans de la inesperada confessió, la fiscal i l'advocada de la família de la víctima van insistir al tribunal popular encarregat de jutjar G.C. que «hi ha proves contundents» per condemnar-lo com a autor del crim de la seva dona. Van afegir que «ell ha anat explicant distintes coartades per sortir impune d'aquest terrible crim». Per exemple, van detallar que a les ungles de la mà dreta de la víctima hi ha restes d'ADN que corresponen a l'acusat, que aquell matí tenia esgarrapades al coll, com van veure familiars d'ella. Després del crim, l'acusat va anar a casa dels seus cunyats a portar la filla. Allà va rebre diverses trucades d'una companya de feina de Jennifer i va admetre que va mentir-li i que va dir-li que s'havia adormit i que hi arribaria més tard.

SMS sospitós

Perquè els cunyats no sospitessin d'ell, G.C. també va trucar a l'esposa diversos cops, tot i que moments abans –segons va admetre– havia llençat el mòbil de la dona en un contenidor. L'acusació particular va indicar que, per despistar la policia sobre l'hora del crim, l'acusat va escriure un SMS des del mòbil de l'esposa sobre el seu regal i se'l va enviar al seu telèfon, a més de respondre-li. «Espero que t'hagi agradat el primer sacrifici, el segon serà millor», deia el missatge suposadament escrit per la víctima. Amb el cunyat va fer el recorregut a la feina de l'esposa per trobar-la i va tornar a casa per simular que la buscava. El cadàver el va trobar un veí. Segons les acusacions, veïns del carrer van sentir els «crits punyents» de la dona. Als Mossos i a la família d'ella va explicar-los que Jennifer podia haver estat víctima d'un robatori perquè havia d'ingressar 500 euros aquell matí; a més, duia a sobre la llibreta d'estalvis. Casero va negar que hagués explicat aquesta versió. A més de la de presó, la família de la víctima sol·licita que es privi G.C. de la pàtria potestat de la seva filla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.