Successos

Control al paller de Diana per evitar revifalles

L’incendi es va declarar divendres a la nit en un cobert de 300 metres quadrats

Els efectius dels Bombers es van encarregar d’anar passant periòdicament al llarg d’ahir pel paller del nucli de Diana, a Sant Jordi Desvalls, on divendres passat es va originar un incendi. Aquest diumenge les restes de la palla encara fumejaven una mica i es van dur a terme els controls preventius per evitar revifalles. Una de les diferents rondes que els Bombers hi van realitzar va tenir lloc a mig matí, ja que s’esperava que es girés tramuntana (al final, però, va bufar molt poc vent).

Els cossos d’emergències van rebre l’avís de l’incident divendres, quan passaven pocs minuts de les deu del vespre. Fins a la zona s’hi van adreçar ràpidament sis dotacions dels Bombers de la Generalitat. Els efectius van estar la nit treballant en aquest servei, i també en el transcurs de dissabte i ahir. El cobert on es van declarar les flames té una superfície d’uns 300 metres quadrats. Tal com van explicar membres del cos dels Bombers, les tasques d’extinció en els casos d’incendis que afecten pallers són habitualment bastant llargues i laborioses. Tant divendres com dissabte, en aquesta instal·lació de Diana, els treballs dels Bombers es van centrar a acabar de remullar bé per prevenir revifades. Es van encarregar, a més, de remoure la palla i en algunes parts van esperar que el combustible cremés de manera controlada.

Tres casos aquest mes

També el dijous 18 de maig, set dotacions dels Bombers van extingir un incendi que es va desencadenar al paller d’una granja de porcs de Sant Miquel de Campmajor. Els cossos d’emergències van ser alertats a tres quarts d’una del migdia. La nau on es va ocasionar la incidència fa 600 metres quadrats de superfície. El foc va afectar les bales de palla que hi havia a l’interior, que es van anar retirant a fora amb l’ajuda de maquinària per apagar-les bé. Es dona la circumstància que, just un dia abans, un incendi havia calcinat les bales de palla d’un paller de Vilabertran. En aquest cas, la instal·lació està situada a l’altura del punt quilomètric 2 de la carretera GI-6024. Per aquest servei es van activar sis vehicles dels Bombers. A part dels danys materials, en cap d’aquests tres episodis s’han hagut de lamentar ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia