Successos

Membres de la PAHC del Bages aniran a judici

No hi va haver acord entre la fiscalia, l’acusació i la defensa dels quatre membres de la PAHC del Bages acusats de pertinença a grup criminal per haver pintat vuit caixers del BBVA a la comarca. La defensa no va acceptar ahir cap rebaixa de pena i s’haurà de fer el judici, el 22 de juny a les deu del matí. Els fets van tenir lloc durant la nit del 19 i 20 de març del 2014 quan, segons el fiscal, els acusats, “de manera conjunta i coordinada, en companyia d’altres persones no identificades i en nom del col·lectiu”, van tapar-se parcialment amb caputxes i bufandes i van fer pintades i desperfectes en vuit caixers. En concret, a les oficines que l’entitat BBVA té a Sant Vicenç de Castellet, Manresa, Navarcles i Artés. Per aquests fets, la fiscalia els acusa d’un delicte de danys i d’un altre de pertinença a grup criminal i els demana nou mesos de presó i elevades multes.

Miquel Coma, un dels acusats, va assegurar a ACN que no han acceptat l’acord “perquè la demanda s’ha fet de manera aleatòria i perquè no som una organització criminal”. L’acció de la PAHC del Bages del 2014 es va fer en suport a la PAHC de Sabadell, que va estar tancada durant divuit dies en una oficina del BBVA per reclamar la condonació del deute de deu famílies. La plataforma va anunciar ahir que engegarà una campanya abans del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia