Una trentena de detinguts en una operació contra empresaris que cometien frau fiscal

Els Mossos van escorcollar ahir empreses i domicilis de Barcelona, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i Premià de Dalt

Els escorcolls van començar a primera hora del matí i van acabar ben entrada la nit. En total, els Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària van fer una vuitantena d'inspeccions i escorcolls en empreses i en alguns domicilis a Barcelona, Castelldefels, Sant Boi de Llobregat i Premià de Dalt, dels quals la policia es va emportar diversos ordinadors i nombrosa informació relacionada amb la investigació del cas.

Durant l'operació, «una de les més importants feta mai a Catalunya contra el frau fiscal», segons va explicar el conseller d'Interior, Joan Saura, els Mossos d'Esquadra van detenir una trentena de persones acusades de formar part d'una xarxa organitzada d'empresaris i d'empreses que cometien frau fiscal. Els detinguts, segons van explicar fonts policials, havien muntat un sistema per defraudar el fisc que es basava, principalment, en la presentació de factures falsificades a l'Agència Tributària. La falsificació afectava tant els impostos directes com indirectes (IVA). Les múltiples societats investigades sumaven un elevat nivell de facturació, van dir les mateixes fonts. El frau va ser destapat per la mateixa Agència Tributària.

L'operació, que està sota secret de sumari, es manté oberta i no es descarten noves detencions en els propers dies, tot i que es considera que el gros de l'operació es va fer ahir a la demarcació de Barcelona. A la capital catalana, els agents van efectuar diversos escorcolls i van detenir una desena de persones. Una de les empreses inspeccionades va ser una gestoria del número 373 del carrer Consell de Cent de Barcelona, on se sospita que es falsificaven les factures de la majoria d'empreses investigades. El responsable de la gestoria, amb antecedents per fraus similars, seria el cervell de la xarxa, tot i que ahir fonts policials no van voler confirmar aquesta informació. Una altra de les inspeccions es va efectuar al número 355 del carrer Espronceda. Els detinguts van ser traslladats a la comissaria dels Mossos de Sant Boi de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.