Successos

Troben armes, explosius i munició en una caseta a Sant Celoni

La investigació va arrencar en tenir constància que un veí de la localitat podia estar emmagatzemant armament de forma fraudulenta

La Guàrdia Civil ha intervingut revòlvers, una escopeta, granades, material explosiu i cartutxos en una caseta de Sant Celoni i ha obert investigació contra el seu propietari.

La investigació va arrencar en tenir constància que un veí de la localitat podia estar emmagatzemant armament de forma fraudulenta.

Després de localitzar-lo, van inspeccionar amb el seu consentiment la caseta en un solar de la seva propietat i van trobar una gran quantitat d’armes que no comptava amb cap autorització, per la qual cosa se l’investiga per un delicte de tinença d’armes.

Els agents van trobar una escopeta del calibre 12, un revòlver, sis canons de rifle --tres sense numeració-- i un canó d’escopeta paral·lela, 29 bombes de mà, 20 quilos de pólvora de diferents tipus, tres multiplicadors de morter amb detonador, 42 detonadors pirotècnics, 17 detonadors d’espoleta i un detonador elèctric.

També van trobar una espoleta per a bomba de mà, 13 bengales Expal, un coet GR MK sense càrrega, cinc cartutxos antiaeris de diferents calibres, cinc caps de projectils, cinc granades de morter, i 36 mines d’instrucció

A més, es van localitzar 12.934 cartutxos de diversos calibres, inclosos calibres de guerra i 39.300 pistons per a recarrega.

Després de la troballa, especialistes del Grup de Desactivació d’Explosius (Gedex) es van desplaçar Sant Celoni per supervisar el material trobat i retirar els artefactes i explosius per a la seva avaluació, anàlisi i desactivació.

La resta de productes intervinguts van ser traslladats a dependències de la Guàrdia Civil a Canovelles per a ser registrats i conduits a un dipòsit en una armeria de Granollers, d’acord al que disposa en el protocol d’actuació amb aquest tipus d’elements sensibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia