Successos

ecologisme

Canvis en el campionat de tir al plat de Rialp

La direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha obligat a modificar el projecte inicial de la competició de tir al plat Compak Sporting, que té previst celebrar-se aquest cap de setmana a les pistes d’esquí de Port Ainé. L’organisme considera que el nombre de llocs de tir previstos inicialment, així com el seu emplaçament i distribució, podria comportar un impacte negatiu envers la fauna amenaçada present a la zona. En concret, ha proposat situar aquestes zones en una cota més alta que la inicialment prevista, separant-les de l’espai Natura 2000 i de la zona d’influència del Parc Natural de l’Alt Pirineu. A més, s’ha reduït de 8 a 5 el nombre de llocs de tir i s’ha orientat la zona de tir en direcció contrària a l’espai Natura 2000. El govern també ha establert una sèrie de condicions addicionals, com que es faci servir de manera prioritària l’ús de munició sense plom, que el campionat es dugui a terme en les hores centrals del dia i que l’organització es faci responsable de la recollida de tots els residus que es generin.

Ipcena ha qualificat els canvis com a “purament d’imatge” i ha lamentat la decisió presa pel govern, a qui ha acusat de “cedir a les pressions” dels organitzadors “malgrat l’evident impacte” de la prova i “malgrat disposar de multitud de llocs per realitzar-la amb menys risc per la natura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia