Mor un nen de 8 anys atropellat per un tren en un pas a nivell, a la Segarra

Tot apunta que el menor va travessar les vies quan les barreres de pas de vianants estaven abaixades

Un nen de 8 anys va morir ahir a la tarda atropellat pel tren en un pas a nivell de la via de Manresa a Lleida, a la població de Sant Guim de Freixenet. L'accident, segons van informar els Mossos d'Esquadra, va tenir lloc a les cinc i vint de la tarda, quan el nen, que anava acompanyat de familiars, va travessar el pas a nivell i va ser atropellat pel tren. Les mateixes fonts van assenyalar que cap de les persones que acompanyaven el nen va resultar ferida. Fins al lloc de l'accident, s'hi va desplaçar una dotació dels bombers i agents dels Mossos per investigar les causes de l'atropellament. Per la seva banda, Renfe va posar en funcionament un servei alternatiu d'autocars per cobrir la línia mentre els serveis d'emergència treballaven al lloc de l'accident, unes tasques que van obligar a tallar la circulació dels trens per la via.

Les barreres abaixades

Segons va declarar ahir a l'agència ACN l'alcalde de Sant Guim de Freixenet, Pere Solé, els fets van passar quan el nen va travessar el pas a nivell per reunir-se amb la mare, que era a l'altra costat de la via. Solé va explicar que quan el menor va travessar per l'accés per a vianants les barreres del pas a nivell «estaven abaixades» i, per tant, en un moment en què estava prohibit passar. Pere Solé, que va assegurar que el pas a nivell «és un perill i sempre serà un perill», va explicar que el mes d'octubre passat es va celebrar una consulta popular a la localitat per decidir sobre el futur del pas a nivell, i que els veïns van decidir mantenir-lo perquè, segons l'alcalde, «no els agradava el projecte presentat per l'Ajuntament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.