Successos

Successos

Mor un submarinista en una cova de les illes Medes

Un home d’uns 30 anys i de nacionalitat francesa va morir diumenge mentre feia busseig en la modalitat d’apnea en una de les coves de les illes Medes, a l’Estartit. Dos amics seus van donar la veu d’alerta en veure que no tornava a la superfície. L’espai on es va produir la fatídica situació es denomina la cova del Dofí. Pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, els amics del submarinista van avisar el vigilant de les Medes, a qui van informar que un seu company amb qui havien sortit a bussejar havia desaparegut mentre feia una immersió a pulmó lliure. Es van activar, aleshores, els membres del grup especial d’activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. Els agents es van adreçar immediatament a la zona i van iniciar la recerca del submarinista. Dos bussos del GEAS es van submergir a la cova, on van localitzar el cos sense vida de la víctima poc abans de les sis de la tarda.

La cova del Dofí és molt coneguda i visitada pels aficionats al busseig. La investigació assenyala que l’home s’hauria confós a l’hora de voler sortir del túnel, pensant-se que agafava el recorregut més curt. En realitat, però, en va escollir un altre, i quan era a l’interior es va quedar sense aire i es va ofegar. El cadàver estava a 22 metres de profunditat, al final d’un túnel a uns 90 metres de distància de l’entrada de la cova.

El GEAS va recuperar el cos i el va traslladar al port de l’Estartit. A la zona també hi va acudir la comitiva judicial, que va ordenar l’aixecament del cadàver. El cos va ser portat llavors a l’Institut de Medicina Legal de Girona per practicar-li l’autòpsia. En paral·lel, el jutjat d’instrucció de la Bisbal d’Empordà que estava de guàrdia i la Guàrdia Civil han assumit la investigació del cas per determinar què podria haver succeït.

Aquest estiu, un altre submarinista va perdre la vida a la platja Gran de Tossa de Mar. La víctima era un veí de Malgrat, de 62 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia