Successos

Territori

Reclamen més vigilància policial a la vall de Lord

L’alcalde de Sant Llorenç de Morunys demana una patrulla fixa dels Mossos per l’augment dels actes vandàlics

No descarta organitzar patrulles veïnals

L’alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Xavier Mas, reclama més presència policial a la vall de Lord, arran d’un augment dels actes vandàlics. Mas demana una patrulla fixa dels Mossos i no descarta que s’organitzin patrulles veïnals. En els últims tres mesos la població ha estat afectada per episodis de vandalisme amb danys que l’alcalde valora en uns 8.000 euros, sumant el trencament d’una quinzena de retrovisors de vehicles, destrosses a les plaques solars de la piscina, fanals trencats i danys per cops de pedra en autocaravanes, entre altres.

Mas defensa que les bretolades –que atribueix a nois i noies joves d’entre 13 i 18 anys– són determinades ”per la impunitat” que els dona la falta de presència policial. Ha demanat una reunió amb la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, per tractar aquesta qüestió. “Entenem que no podem tenir metro o universitat, però no entenem que no tinguem la protecció que té tothom”, afirma. A part, l’Ajuntament prepara reunions amb pares de joves del poble i amb els mateixos adolescents per transmetre’ls la gravetat dels fets. L’alcalde diu que no descarta que s’acabin organitzant patrulles veïnals, tot i que admet que espera que no calguin.

Els municipis de la vall de Lord –Sant Llorenç de Morunys, Guixers i la Coma i la Pedra– ja van demanar fa mesos a Governació una patrulla dels Mossos. “Vam dir que si calia posaríem un local amb un ordinador i una impressora perquè vingués un agent unes hores a la setmana, però sempre hem tingut un no per resposta”, diu l’alcalde de Sant Llorenç. Assegura que a Governació responen que les estadístiques de delictes no ho justifiquen, però ell defensa que “no són reals” perquè molta gent no denuncia perquè s’ha de desplaçar 20 quilòmetres fins a Solsona per fer-ho.

LA XIFRA

8.000
euros
calcula l’alcalde de Sant Llorenç que és el valor dels danys provocats pels actes vandàlics.

LA FRASE

Entenem que no podem tenir metro o universitat, però no que no tinguem la protecció que té tothom
Francesc Xavier Mas
alcalde de sant llorenç de morunys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia