Successos

Successos

Tres morts a les platges de Sant Feliu i Platja d’Aro

Dos homes, de 78 i 42 anys, els rescaten ofegats de l’aigua a les platges de Sant Pol i la platja Gran de Platja d’Aro

Un altre home de 75 mor quan sortia de banyar-se a sa Conca

Tres persones van morir ahir a les platges de les comarques gironines. Dues d’ofegades i una tercera per un problema de salut quan sortia de l’aigua.

El primer dels fets es va produir a la platja de Sant Pol, al terme municipal de Sant Feliu de Guíxols. Poc després de les nou del matí, uns testimonis van alertar al telèfon d’emergències 112 que un home estava inconscient a l’aigua i que havia estat traslladat fins a la platja. Segons ivan indicar fonts de Protecció Civil, els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van traslladar un helicòpter i una ambulància fins al lloc dels fets, no van poder fer res per salvar-li la vida, i l’home, de nacionalitat espanyola i de 78 anys, va morir a la mateixa platja. A l’hora dels fets, encara no hi havia vigilància.

Hores més tard, pels volts de les dotze del migdia, els serveis d’emergència van rebre un altre avís. A poca distància de la platja de Sant Pol on havia tingut lloc el primer cas, un altre avís alertada per un altre ofegament a la platja Gran de Platja d’Aro.

Tres hores més tard, cap a les dotze del migdia, els equips d’emergència van rebre un altre avís, a la platja Gran de Platja d’Aro, davant de l’hotel Aromar. Un home de 42 anys i de nacionalitat italiana que estava fent submarinisme amb snorkel va tenir algun problema i el van trobar inconscient a l’aigua. En un primer moment va ser atès per un socorrista i després van arribar els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Però malauradament no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint. En el moment dels fets, a la platja hi onejava la bandera verda i estava vigilada, segons Protecció Civil. Es tracta d’un home que treballava en un restaurant de Platja d’Aro.

Pràcticament a la mateixa hora, un tercer banyista va haver de ser atès en pocs metres de distància. Aquest cop a la platja de sa Conca, novament dins del terme municipal de Castell-Platja d’Aro. El telèfon 112 va rebre l’avís que un home, de 75 anys i de nacionalitat espanyola, havia sortit de l’aigua i havia tingut una indisposició. Els testimonis van indicar que l’home es va marejar i va quedar inconscient. Ràpidament es van activar els serveis d’emergència. L’home va ser atès pels sanitaris del SEM, amb símptomes de tenir un ictus o un atac de cor.

Banyistes morts

Amb aquests tres casos a les comarques gironines, ja són cinc les persones que han mort a les platges catalana en menys de 24 hores. La primera víctima es va produir diumenge cap a dos quarts de vuit del vespre, quan un home de 56 anys va ser localitzat inconscient a la platja de la Mota de Cubelles. Poques hores més tard, cap a un quart de dotze de la nit, una noia de 17 anys de nacionalitat marroquina va perdre la vida en ofegar-se a la platja del Far de Vilanova, quan era amb dues amigues més a la zona d’espigons.

Amb aquestes tres morts, vint persones han perdut la vida a les platges catalanes, tretze més que el 2016 en aquestes mateixes dates, quan aleshores eren set víctimes.

Accident de motos

D’altra banda, i no deixant les platges gironines, un accident entre dues motos d’aigua a Roses va deixar un noi de 17 anys ferit lleument i amb el fèmur trencat. La topada es va produir ahir a la tarda i l’embarcació de salvament marítim Salvamar Castor s’hi va desplaçar i va traslladar el jove fins al moll per tal que pogués rebre l’atenció mèdica necessària. Segons van informar des del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’ACN, l’avís es va rebre pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda i tot seguit s’hi va desplaçar una unitat. El jove va ser traslladat en ambulància fins a l’hospital de Figueres.

LA XIFRA

20
persones
han mort ofegades a les platges catalanes durant aquest estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia