Successos

Successos

‘La Princesa’ de Correus

La dona detinguda juntament amb un altre lladre per atracaments a oficines de Correus liderava una banda que cometia assalts violents a Xile

La parella es va apoderar de més de 40.000 euros en vuit assalts a Catalunya

La detinguda en relació amb els vuit assalts en oficines de Correus de la demarcació de Barcelona i a Caldes de Malavella tenia nombrosos antecedents per robatoris violents i robatoris amb força al seu país d’origen, Xile, on liderava una banda de lladres de vehicles i era coneguda com La Princesa. A poc a poc es van sabent més detalls d’aquesta delinqüent, de 24 anys, que el 2015 també va ser detinguda al Regne Unit per robatori. Juntament amb un altre lladre de 22 anys, de nacionalitat xilena com ella, són sospitosos de vuit delictes de robatori amb violència i intimidació comesos entre els dies 18 de juliol i 5 d’agost a les oficines de Correus de Lliçà de Vall, Sant Joan Despí, Cervelló, Palau-solità i Plegamans, Caldes de Malavella, Badalona, Sant Vicenç dels Horts i Tiana. En aquest període van aconseguir apoderar-se de 40.000 euros en efectiu i de 1.000 euros en segells. Els assaltants escollien oficines de poblacions petites o d’altres més grans com Badalona i aprofitaven per accedir a les instal·lacions a primera hora del matí. Entraven exhibint armes de foc per intimidar clients i treballadors i aconseguir que els lliuressin els diners en efectiu que hi havia l’entitat. En la majoria d’ocasions tancaven treballadors i clients en una sala mentre esperaven l’obertura amb retard de la caixa forta; per aquest motiu, el total de víctimes ascendia a més de quaranta. Van arribar fins i tot a immobilitzar una de les víctimes lligant-la de mans i peus amb brides. Es dona la circumstància que aquesta víctima, el dia que va tenir lloc l’atracament a la localitat de Cervelló, es trobava treballant en aquella oficina, i, quan la víctima els ho va dir, els atracadors van riure de la mala sort d’aquesta persona. Després marxaven ràpidament del lloc dels fets. En determinades ocasions també s’emportaven els telèfons i joies de les víctimes.

La investigació va determinar que un dels atracadors era La Princesa, una dona xilena que exercia de líder d’un grup dedicat a cometre robatoris violents i robatoris amb força a Xile. Els policies van establir un dispositiu per tal de localitzar i detenir als autors in fraganti en el moment de cometre un nou robatori. Aquest dispositiu va tenir èxit i va permetre detenir dos membres dels grup quan ja es trobaven a la població de la Jonquera, el dia 6 d’agost, quan intentaven fugir en vehicle després de cometre dos atracaments més, un en grau de temptativa a Sant Vicenç dels Horts i l’altre a Tiana, on van aconseguir emportar-se 2.000 euros. A més, les indagacions policials van relacionar els detinguts amb 12 robatoris amb força en domicilis comesos en diferents punts del territori català en els últims mesos.

Els dos arrestats van passar a disposició judicial als jutjats de Granollers que tutelaven la investigació el dia 8 d’agost, i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

La investigació continua oberta i no es descarta que es produeixin més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia