Successos

Ensurt a Navarcles per un foc que crema 12 hectàrees a tocar de cases habitades

L’incendi crema zona de bosc al costat del polígon industrial Camí de l’Angla

Can Berengueras i la granja Turó aconsegueixen esquivar les flames per poc

Navarcles va viure ahir una tarda de molts de nervis a causa del foc que es va declarar en una zona de bosc propera al polígon industrial Camí de l’Angla. L’alcalde accidental de la població, Ramon Serra, va explicar que les flames van pràcticament llepar dues cases habitades –can Berengueras i la granja Turó–, van passar per sobre de les antigues naus d’aquesta granja –que ara no tenen activitat– i van arribar molt a prop d’empreses del polígon. Tot i això, finalment, per sort, no es va haver de lamentar cap dany personal ni material. Això sí, tots els voltants van quedar cremats.

L’incendi es va declarar quan passaven cinc minuts de les cinc de la tarda. En un primer moment, els Bombers hi van destinar 17 mitjans, 12 dels quals eren terrestres i cinc, aeris. A tres quarts de set, les dotacions es van incrementar a 27, terrestres i aèries. Això va permetre accelerar les tasques d’extinció i a les set de la tarda els Bombers van donar el foc per estabilitzat. Segons els Agents Rurals, van cremar 12,2 hectàrees. Serra va indicar que “gairebé totes” eren “de bosc”.

La columna de fum es va fer ben visible des de tot el poble. De seguida es va mobilitzar l’ADF de la població i de pobles veïns, a més de Bombers, Mossos, Agents Rurals i personal del SEM. El poble de Calders –el seu terme municipal, ja al Moianès, comença uns metres més enllà del foc– va activar com Navarcles el seu pla d’emergències i la carretera que uneix els dos municipis (N-141c) va ser tallada gairebé dues hores. El telèfon d’emergències 112 va rebre 120 trucades alertant de l’incendi. Tot i l’espectacularitat de les flames i sobretot del fum, no es va haver d’evacuar ningú. La majoria de veïns de la zona es van mantenir dins les cases i van tancar les finestres per evitar el perill d’intoxicació.

Segon foc en quatre dies

El d’ahir va ser el segon foc forestal de Navarcles en quatre dies, després que divendres es cremés mitja hectàrea a la serra del Galobard. I va ser el vuitè del Bages i Moianès de l’estiu. En total, ja s’han cremat en aquestes dues comarques 563,50 hectàrees, 367 de les quals de cop en l’incendi d’Artés del 5 d’agost.

LA XIFRA

563,50
hectàrees
han cremat al Bages i al Moianès aquest estiu, 367 de les quals en l’incendi d’Artés del 5 d’agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia