Successos

Llibertat amb càrrecs per al detingut pels focs d’Artés

S’haurà de personar periòdicament als jutjats i se li prohibeix trepitjar el municipi bagenc

No se l’ha pogut relacionar amb els incendis de Navarcles

Llibertat amb càrrecs per al presumpte piròman d’Artés, que tindrà l’obligació de presentar-se periòdicament als jutjats i la prohibició de trepitjar el municipi bagenc. Aquesta va ser la decisió que va prendre el jutge ahir, després de prendre declaració a l’acusat, un veí de Santa Coloma de Gramenet de 39 anys que feia uns mesos que residia al poble.

El jutge li atribueix els dos focs d’Artés del 5 i el 9 d’agost –un va cremar 363 hectàrees i és, a hores d’ara, el més virulent de l’estiu al país– i la crema del cotxe d’uns veïns al garatge comunitari del bloc d’Artés on vivia.

L’acusat va ser detingut dijous passat. Després d’esgotar les 72 hores a comissaria, el jutjat de guàrdia va prorrogar la seva detenció 48 hores més per donar temps a la policia. La investigació se centrava, sobretot, en l’obtenció de proves sòlides que permetessin demostrar l’autoria del detingut també en els tres focs de Navarcles, que tenien un punt d’inici intencionat i molt similar al dels dos focs d’Artés. Finalment, però, aquest extrem no s’ha pogut demostrar encara.

Ara, s’espera la data per al judici. Els Mossos també li imputen un delicte de falsificació documental i un d’usurpació de la funció pública després de trobar, en els escorcolls, documentació falsa i uniformes que l’acusat utilitzava per fer-se passar per personal de Protecció Civil i Creu Roja en els focs.

L’Ajuntament estudia personar-se

El Codi Penal estableix penes d’un a cinc anys de presó i una multa de 12 a 18 mesos per als que provoquin incendis de manera intencionada. La pena de presó es pot enfilar fins als 20 anys si ha existit perill per a la vida o la integritat física de les persones. També cal indemnitzar tots els que hagin resultat perjudicats per l’incendi, uns imports que poden ser elevats si els afectats han perdut immobles, maquinària o vehicles. El foc d’Artés va cremar per complet dues cases. A més, el presumpte piròman també va cremar el cotxe d’uns veïns. En les tasques d’extinció del primer foc va resultar ferit l’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, que va estar 20 dies a l’hospital per una forta contusió a la melsa i diverses costelles trencades. Ahir, Clotet va explicar que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de personar-se en el judici com a acusació particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia