Successos

successos

Algú va tirar el cotxe al pantà

El conseller d’Interior afirma que “algú el va empènyer, el va portar”

Els Mossos d’Esquadra no descarten cap hipòtesi, ni la desaparició voluntària ni la forçosa

Reveladores afirmacions, les que va fer ahir el conseller de l’Interior, Joaquim Forn, respecte a les investigacions sobre la parella del Maresme desapareguda i que estan buscant pel pantà de Susqueda: “L’evidència més gran és que el cotxe no va caure per accident, que el cotxe va anar a parar al pantà perquè algú el va empènyer, algú el va portar. Aquesta és l’evidència més gran que tenim.” Segons Forn, hi ha diverses línies d’investigació obertes, i no es descarta cap hipòtesi, fins i tot que es tracti d’una “desaparició voluntària”. En tot cas, el conseller ha demanat el màxim respecte i prudència per no afectar encara més les famílies dels dos desapareguts. En aquest sentit, Forn va destacar que els efectius de rescat estan posant tot el seu esforç material i humà per poder localitzar els dos joves, de qui els Mossos d’Esquadra han divulgat una fotografia per demanar la col·laboració ciutadana.

Els Mossos treballen també per intentar reconstruir el recorregut que van fer els joves des que van marxar dels seus respectius domicilis a Arenys de Munt i Cabrils fins que van arribar al pantà, on s’ha trobat l’Opel Zafira de la noia i el caiac. Per intentar trobar rastres els Mossos han inspeccionat els seus domicilis. A la pizzeria de Vilassar de Mar on treballava Paula Mas, Carti Pizza, no han vist la noia des del dimecres 23 d’agost al vespre. Aquell dia substituïa una companya. El seu horari era de vuit a dotze de la nit, però aquell dia va demanar de sortir 10 minuts abans. Al Facebook de la pizzeria han penjat un missatge per demanar ajut per localitzar la Paula, que defineixen com a molt complidora i puntual. Per això va estranyar que divendres (el dia que havia de tornar a la feina després del dijous lliure) no arribés a les vuit. I va passar ben poca estona quan van rebre la trucada de la seva mare, que preguntava si havia anat a la feina. Va ser l’evidència que havia passat alguna cosa. Se sabia que ella i el seu company, Marc Hernández, volien anar a fer caiac al pantà i per això aviat els amics van acostar-se cap a aquella zona per buscar pistes.

La investigació dels Mossos ha permès resseguir els passos de la parella del Maresme ja a les comarques gironines. Dijous, pels volts de la una de la tarda, van entrar a l’oficina de la caixa de la Cellera de Ter. D’aquest moment és la imatge que dimarts a la nit van difondre els Mossos per demanar col·laboració ciutadana per trobar-los. Tot i ser en ple dia en una jornada molt calorosa en Marc i la Paula porten abrigalls de màniga llarga. Suposadament després de la visita al banc, entre la una i les tres, la parella va entrar al bar La Parada, situat a peu de la presa del Pasteral. “Van aparcar el cotxe blau amb el caiac a dalt a l’aparcament”, segons va explicar ahir la propietària del local, Simona Benkova, a l’ACN. La parella va prendre uns refrescos, va comprar aigua per endur i va demanar quin camí havia d’agafar per pujar cap a la presa de Susqueda. Benkova els va indicar el camí, que s’agafa a tocar mateix del bar, i ells van marxar contents i tranquils, segons recorda la mestressa de La Parada. Els Mossos també han mostrat les fotos d’en Marc i la Paula, capades per la càmera de la caixa, a altres restaurants i bars de la zona entre la Cellera i Amer.

La investigació policial també mira tots els moviments que van fer Marc Hernández i Paula Mas als seus comptes i les trucades que van rebre o van fer a través dels seus telèfons mòbils, que van deixar de donar senyal el dijous 24.

24.08.17
Dia en què la parella
va entrar en un banc de la Cellera i en un bar del Pasteral
Canvi en la investigació

“Abans era una recerca genèrica ara és policial”

Oscar Pinilla / Tura Soler

El cap de guàrdia de la regió d’emergències de Girona, Quim Vilardell, va explicar ahir a l’ACN que la recerca ha canviat amb l’avenç de la investigació: “Abans era una recerca genèrica però ara és policial, nosaltres donem suport buscant on ens demanen.” Les unitats subaquàtiques pentinen el fons del pantà. En concret, ahir van començar per la zona on va aparèixer el cotxe, a sis metres de profunditat en una platja situada al coll Palomera. Des d’aquí, van ampliant el perímetre al voltant. Vilardell va assegurar que els efectius terrestres estan inspeccionant alguns punts concrets, com ara pous i la zona on van trobar el caiac. Un cop acabin, tornaran a pentinar el bosc d’accés a la platja.

El vehicle, el caiac i les pistes vora el pantà

Mentrestant, l’Opel Zafira de color blau de la parella, que van treure ahir de sota l’aigua del pantà, ja està a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners. Aquí la policia científica podrà analitzar amb més deteniment el cotxe i tot allò que es va trobar a l’habitacle. Segons van indicar ahir fonts de la investigació, és cert que dins del vehicle hi havia una pedra però aquesta no se sap si ja hi era o va caure a l’interior quan el cotxe va rodolar cap a dins de l’aigua. A hores d’ara, però, en cap cas els Mossos poden confirmar que la pedra estigués posada intencionadament a cap mecanisme del cotxe. O sigui, no es pot assegurar que algú la posés a l’accelerador perquè el cotxe s’estimbés contra l’aigua. Així mateix, sobre la nota que els investigadors van trobar dins del vehicle, aparentment no apuntaria a ser un escrit de comiat o de suïcidi, sinó més aviat unes “reflexions”.

Dins del vehicle, també s’hi van trobar els sacs de dormir i altres estris d’acampada, així com la documentació personal dels joves, que, segons relaten els seus amics, eren aficionats a buscar algun indret natural, com ara miradors, i fer nit dins del cotxe, quan feien les seves excursions.

La incògnita és ara descobrir què va passar a la raconada coll Palomera del pantà de Susqueda, on va arribar l’Opel Zafira, se suposa que a mans de la parella del Maresme. Per què el cotxe va acabar submergit a l’aigua i on són els dos joves. També és rellevant per a la investigació el caiac, que va ser trobat diumenge dins de l’aigua a prop de la llera de l’altre costat del pantà, per on discorre la pista forestal que comunica Susqueda amb el pantà de Sau, on precisament el dijous 24 a la nit començava el festival musical Bioritme, que es va allargar fins al diumenge 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]