Successos

Detingut a Lloret un fugitiu buscat per narcotràfic

Formava part d’un clan colombià dedicat a la distribució de cocaïna

Tenia una ordre internacional d’arrest dictada des dels Estats Units

Les autoritats americanes van detectar-lo a la Costa Brava

Tràfic de cocaïna a gran escala. Era l’activitat a la qual es dedicava un ciutadà de nacionalitat italiana que estava evadit de la justícia i que ha acabat sent detingut per la Policía Nacional a Lloret de Mar. L’home és considerat un membre destacat d’un poderós clan de narcotraficants que opera des de Colòmbia. Gràcies als mecanismes internacionals de cooperació policial, els agents van tenir coneixement que l’investigat estava residint possiblement a la Costa Brava. Els efectius de la Policía Nacional van dur a terme, aleshores, dispositius de vigilància en diversos punts de les comarques gironines. Un dels hàndicaps per interceptar-lo va ser que viatjava molt i canviava sovint de residència. Algunes informacions l’havien situat fins i tot al Baix Empordà, si bé els dispositius de vigilància es van acotar posteriorment en municipis de la Selva, com ara a Tossa de Mar i a Lloret, on finalment va ser arrestat el passat 22 d’agost.

El Ministeri de l’Interior va comunicar que l’home s’intentava ocultar per evitar ser extradit als Estats Units. Mitjançant la informació aportada per les autoritats nord-americanes, els investigadors també van saber que havia estat implicat temps enrere en les tasques de trasllat de dues importants partides de cocaïna, amb un pes total de 1.714 quilos. Aquests carregaments havien sortit de Colòmbia, des d’on havien de ser transportats en veler cap a la seva destinació. Ell havia participat en tota l’organització d’aquestes operacions i en el disseny de les rutes que havien de seguir els vaixells. La intenció era que la droga arribés a l’Estat espanyol, així com a altres països europeus. Aquests carregaments, però, van poder ser interceptats i requisats per la policia en aigües internacionals, l’agost del 2014.

Descobert al juny

L’investigat s’havia refugiat des de fa un temps a la Costa Brava, on havia passat completament desapercebut. La situació va canviar al juny, quan les autoritats nord-americanes van detectar-lo. En constava una ordre internacional de detenció per a la seva extradició, dictada el 26 d’abril pel Tribunal del Districte de Massachusetts. Totes aquestes dades van ser remeses per la Interpol a la Policía Nacional. A partir d’aquí hi va intervenir la Brigada Central de Crim Organitzat per a la seva localització i arrest. Els agents el van detenir a les proximitats del seu domicili el 22 d’agost, just quan es disposava a marxar del lloc (a Lloret no hi vivia de manera permanent, sinó que tan sols hi passava temporades de tant en tant). Va ser traslladat després a l’Audiencia Nacional per procedir a la seva extradició als EUA.

LES DATES

26.04.17
El Tribunal de Massachusetts va emetre una ordre internacional de detenció i extradició de l’investigat.
22.08.17
La Policía Nacional va arrestar l’home a les proximitats de l’habitatge on s’estava, a Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia