Detenen un jove de 22 anys acusat de dues agressions sexuals a Valls

La segona de les víctimes, una dona de 48 anys, es recupera d'una fractura i un traumatisme al cap

Els agents de la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra van instruir durant tot el dia d'ahir les diligències de les indagacions que havien realitzat fins a arribar al resultat final de la detenció. Després de ser identificat i detingut, el presumpte autor de les dues agressions sexuals va ser traslladat a una comissaria dels Mossos d'esquadra a Tarragona on es va procedir a interrogar el sospitós.

El jove, que és de nacionalitat espanyola, podria ser el responsable de l'agressió sexual a una dona d'entre 30 i 35 anys, la nit de Reis, a les rodalies del parc Barrau, en ple centre de Valls, on hauria amenaçat la víctima amb un ganivet i l'hauria violat quan aquesta es dirigia a l'estació de tren. Després li hauria dit en castellà: «Perdó, senyora».

Víctima hospitalitzada

La segona víctima, va ser una dona de 48 anys, a la qual va abordar per l'esquena la matinada del 10 de gener, al pont que uneix els barris de la Fraternal i de les Comarques, quan anava a treballar a una residència geriàtrica. A l'hora que es va produir la violació, la temperatura era d'un grau sota zero i encara no s'havia començat a fer de dia. Aquesta va ser la que va sortir més malparada de l'atac, ja que l'empenta que va rebre del seu agressor l'hauria fet caure per un petit terraplè, al costat d'una antiga fàbrica d'adobats. La dona es va fer una fractura greu de clavícula i un cop molt fort al cap que l'ha obligat a estar més d'una setmana a la unitat de cures intensives d'un centre hospitalari de Barcelona. Fonts pròximes a l'entorn de la víctima han confirmat que la dona ja ha estat traslladada a l'habitació d'una de les plantes del centre sanitari i que es recupera favorablement de les ferides que té. Ahir, la pacient va ser intervinguda quirúrgicament de la fractura de clavícula. El procés de recuperació sembla que serà llarg i que encara haurà d'estar algunes setmanes més hospitalitzada.

El cas havia trasbalsat la ciutat i el mateix Ajuntament de Valls havia emès un comunicat per intentar tranquil·litzar els ciutadans. Des que es van produir els fets, s'havia reforçat la vigilància, especialment en horari nocturn i s'havia incrementat el nombre de patrulles, tant de policia local com de Mossos d'Esquadra i d'agents que vestien de paisà.

D'altra banda, l'alcalde d'Alcover, Anton Ferré, es mostrava sorprès, ahir, per la detenció del jove, i assegurava que no tenia cap detall ni referència d'aquest individu perquè el presumpte responsable de les dues agressions hauria deixat d'estar vinculat amb el municipi d'Alcover fa temps.

La investigació de les dues agressions dels fets s'ha dut a terme en el secret més estricte i n'han transcendit pocs detalls. Se sap que el suposat autor anava encaputxat i que les dues víctimes no tenien gaires punts en comú, llevat que residien a la mateixa zona de la ciutat i a prop d'on es va produir la primera de les dues violacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.