Successos

Rescat amb helicòpter d’un noi, a Queralbs

Un jove es va accidentar i es va fracturar la cama

Es van activar els GRAE dels Bombers

El Ripollès és la comarca de la demarcació que acumula més rescats

Els Bombers van dur a terme, ahir, un rescat de muntanya d’un excursionista, a Queralbs. Els cossos d’emergències van rebre l’avís a la una del migdia. Una noia va donar la veu d’alerta que un amic seu s’havia accidentat i va especificar que es trobaven a la zona del refugi de Coma de Vaca. Es tractava d’un jove de 24 anys, amb possible fractura de tíbia i peroné. Es van activar els membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, experts en salvaments al medi natural i rescats en llocs de difícil accés. Els Bombers es van desplaçar fins allà amb un helicòpter, a què van pujar al jove, que presentava ferides de caràcter menys greu. El van traslladar al lloc on s’esperava una ambulància convencional del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els sanitaris van evacuar-lo a l’hospital de Campdevànol.

La comarca del Ripollès és la que acumula més rescats a la demarcació de Girona. Els Bombers recomanen planificar la ruta i mirar la previsió del temps abans de sortir. És millor no anar sol i portar sempre el telèfon mòbil amb la bateria carregada, i també és útil dur un xiulet per facilitar la localització en cas de pèrdua en un lloc sense cobertura.

LA XIFRA

24
anys
té el jove que va ser auxiliat al refugi de Coma de Vaca i després evacuat a l’hospital de Campdevànol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia