Successos

SUCCESSOS

Un veí de Cassà en mata un altre de Llagostera per un cas de tràfic de drogues

El sospitós, que es va entregar divendres als Mossos i que ara es dedicava al cultiu de marihuana a Vilanova de Sau, va apunyalar la víctima en una barraca

Una picabaralla relacionada amb el cultiu i tràfic de marihuana va acabar amb la vida de Juanito Gómez, un veí de Llagostera de 37 anys, que va ser mort a ganivetades aquesta setmana a Vilanova de Sau. L’autor del crim, Francesc Renau, conegut com a Kiku, té 49 anys, és de nacionalitat espanyola i ara viu a Vic, però és veí de Cassà de la Selva. L’home va confessar divendres el crim i es troba detingut pels Mossos d’Esquadra. És previst que dilluns passi a disposició del jutjat d’instrucció número 4 de Blanes, que ha decretat el secret de les actuacions.

L’alerta la va donar la parella de la víctima, que actualment viu a Blanes amb ell i els seus tres fills. La dona va explicar als Mossos d’Esquadra que l’home havia desaparegut i que no en sabia res de res. La policia catalana va iniciar una investigació, tant de l’entorn pròxim de la víctima com del senyal del seu telèfon mòbil. La pista els va portar, finalment, fins a Vic, on viu el principal sospitós. Allà els agents van trobar evidència d’un acte violent.

Ateses les proves obtingudes, els Mossos d’Esquadra van emetre una ordre de crida i detenció. Va ser llavors quan el sospitós del crim es va veure acorralat i es va entregar a la policia. De fet, gràcies a la seva declaració el trencaclosques va encaixar i va dur els Mossos fins al lloc on hauria matat a ganivetades Juanito Gómez. El cos estava en una mena de barraca als afores del nucli de Vilanova de Sau, ocult sota un munt de material de tota mena. Fins allà, divendres al vespre, es va desplaçar la comitiva judicial per fer l’aixecament del cadàver. Ara, el detingut està sota custòdia policial als calabossos dels Mossos d’Esquadra.

La investigació l’està duent a terme la divisió d’investigació criminal de la regió policial de Girona i de la regió policial central. Per ara, judicialment la dirigirà el jutjat de Blanes. De fet, és on és previst que demà passi a disposició judicial i el titular dictamini si l’envia a la presó o el deixa en llibertat. Francesc Renau té antecedents per tràfic de drogues. De fet, la policia ja li havia desmantellat alguna plantació quan vivia a Cassà.

Plantació a Cassà

Va ser el juny del 2014, quan els Mossos d’Esquadra i la policia local van desmantellar un cultiu amb 3.116 plantes de marihuana situat en dues naus industrials d’aquest municipi del Gironès. La plantació estava al veïnat de Mont-roig, a la carretera GIV-6741, i s’hi accedia a través d’un enginyós sistema d’armaris falsos. A més, la policia va comissar 96 làmpades, 96 transformadors, bombetes, filtres, dipòsits d’aigua, climatitzadors d’aire, sistemes de reg i estris per al cultiu de les plantes estupefaents.

Pel que fa a la víctima, tot apunta que un cop els forenses alliberin judicialment el cos després de fer-li l’autòpsia pertinent, sigui enterrada a Llagostera, on havia viscut tota la vida fins que va marxar a Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia