Successos

SUCCESSOS

Crits d’innocència i recerca de l’arma i proves del crim

Els Mossos troben dues pistoles a casa de la mare del sospitós del crim de Susqueda però es descarten com a armes del crim i continuen els escorcolls a finques de la família del detingut

“Soc innocent”; “jo no he fet res, si hagués fet alguna cosa ho diria”; i “em volen carregar el mort” són els missatges exculpatoris que va llançar ahir Jordi Magentí Gamell, arrestat pel doble crim de Susqueda, aprofitant els instants que sortia al carrer i s’exposava a la premsa i els curiosos mentre el conduïen als diferents punts d’escorcoll fets a Anglès. Ahir va proclamar la seva innocència en públic però dilluns també ho va anar fent durant les llargues hores d’escorcoll a casa de la seva mare, a la Font del Canyo. En aquest habitatge els Mossos van recollir diferents estris que podrien servir per al cultiu i manipulació de marihuana, i diferents peces de roba i sabates, que es duran als laboratoris per comprovar si tenen restes de sang de Marc Hernández i Paula Mas, la parella assassinada a Susqueda. I també es van endur dues armes curtes. Una ja es va descartar in situ que pogués ser l’arma del crim, però l’altra va ser analitzada amb més detall per la policia científica però ahir mateix ja s’havia descartat que pogués ser l’arma del crim.

Per això ahir, els Mossos i la comitiva judicial van continuar el rastreig a altres finques de can Cuixa d’Anglès, familiars de Magentí. Els Mossos van començar per l’habitatge del número 1 del carrer Nou d’Anglès, on hi resideix un oncle de Jordi Magentí i on actualment hi acostumava a dormir també el sospitós. L’habitatge va ser precintat dilluns i això va obligar l’oncle a traslladar-se a dormir a casa d’una filla. Al matí, es va escorcollar amb la presència de Magentí, que va entrar i sortir proclamant la seva innocència davant dels periodistes.

Després de la casa, els Mossos van anar a escorcollar un cobert agrícola de can Cuixa i allà van utilitzar un detector de metalls per rastrejar les estances i els voltants del cobert per intentar trobar l’arma o municions. El detector de metalls també el van fer servir fa unes setmanes als entorns del pantà de Susqueda, a la zona de la Font del Borni, on van ser trobats els cadàvers, aprofitant que el nivell de l’embassament havia baixat molt. Però el rastreig no va donar resultats.

Ahir també es van rastrejar dues finques agrícoles més relacionades amb la família del sospitós. En un d’aquests escorcolls hi va ser present el fill de Jordi Magentí, que també està detingut però en el seu cas és investigat només per un delicte contra la salut pública per tràfic de marihuana. Els altres escorcolls es van fer només en presència del pare i de la seva advocada.

Els escorcolls a Anglès continuaran encara avui i ara per ara és una incògnita si el jutjat de Santa Coloma ordenarà traslladar el sospitós a l’escenari del crim, abans que passi a disposició judicial.

LA XIFRA

2
pistoles
van trobar dilluns, però una ja es veia que era de mentida i l’altra s’ha descartat com a arma del crim

LA FRASE

Jo no he fet res, si hagués fet alguna cosa ja ho diria. Em volen carregar els morts
Jordi Magentí Gamell
sospitós del crim de susqueda
Les claus

Revisió del Land Rover que va aixecar les sospites

tura soler

El Land Rover propietat de l’oncle de Jordi Magentí, que feia servir el sospitós quan anava a Susqueda a pescar, caçar bolets o fer llenya, ha estat comissat pels Mossos, que volen fer-li una revisió a fons per intentar trobar algun indici, com ara restes de sang, que serveixi per vincular el detingut amb les víctimes. El Land Rover se’l van endur dilluns i el van traslladar a la comissaria de Santa Coloma de Farners però molt probablement el vehicle acabarà a Sabadell, on els Mossos tenen la seu de la policia científica i els mitjans tècnics adients. El Land Rover captat per les càmeres de la presa i vist també per un testimoni dalt del camí de la Font del Borni a les hores prèvies o posteriors al crim va ser la primera pista que van tenir els Mossos que els va acabar encarrilant cap al veí d’Anglès Jordi Magentí, precisament convicte d’assassinat. Però els investigadors van tenir moltes dificultats per identificar el Land Rover sospitós perquè les càmeres de la central elèctrica, que no enfoquen directament a la carretera, no havien captat la matrícula del vehicle. Paradoxalment, la imatge del Land Rover que tant va costar de localitzar apareix a Google Maps. Aparcat davant de la casa del carrer Nou que ahir va ser escorcollada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia