La jutgessa empresona set dels Boixos Nois detinguts per haver extorquit empresaris de l'oci nocturn

La titular del jutjat número 3 de Gavà va ordenar ahir a la matinada que set dels Boixos Nois de la branca dels Causals detinguts la setmana passada a l'àrea metropolitana de Barcelona fossin empresonats de manera provisional. Els altres tres van ser deixats en llibertat amb càrrecs. La jutgessa ha imputat els empresonats múltiples delictes, des d'intents d'homicidi fins a delictes contra la salut pública, associació il·lícita, robatori amb intimació, lesions i tinença il·lícita d'armes. Entre els set Boixos Nois que ara han entrat a la presó –divendres passat dos més ja van ser empresonats–, hi ha Antonio Torn, conegut com Antoñito, un dels caps dels Casuals, implicat en les amenaces de mort que va rebre el president del FC Barcelona, Joan Laporta, després que decidís expulsar del club els seguidors més violents. Antoñito també havia estat arrestat el 2004 per haver liderat una banda dedicada al segrest, extorsió i el tràfic de drogues. A la presó, la jutgessa també hi ha enviat Ricardo Mateo López, que va participar en un intent de segrest a Vic el 2004 en què un grup va apallissar un home, a qui després van trobar-li a casa 1.500 quilos d'haixix. També ha ingressat a la presó Lorenzo Pérez Bujalance, que ja havia estat detingut l'any passat per haver utilitzat dones grans per enviar partides de cocaïna en vaixells de creuer i que havia estat condemnat el 1999 a set anys de presó per un delicte imprudent i un altre de lesions. Pérez Bujalance, veí de l'Hospitalet de Llobregat, va ser acusat d'haver clavat una ganivetada a un jove a Mataró el 1996 i d'haver ferit un altre noi al braç.

Els imputats en el cas estan acusats d'extorquir empresaris d'oci nocturn, de tràfic de drogues i d'apallissar per encàrrec esquàters perquè abandonessin cases ocupades de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.