Seguretat
Les trompetes robades
Desapareixen tres instruments de la saga dels Rosell a l’hotel Palau dels Alemanys, de Girona
Els Mossos investiguen un singular robatori perpetrat a l’hotel Palau dels Alemanys, del Barri Vell de Girona, d’on han desaparegut tres trompetes. Els instruments adornaven l’emblemàtic establiment i són herència de Ramon i Enric Rosell, músics de Vidreres, besavi i avi de l’amo de l’hotel, Erik Rosell. Ramon Rosell i Mestres (Cassà, 1894-Vidreres, 1971) va començar als 11 anys tocant en cobles i va ser compositor de sardanes. Són seves El meu segell, Va de tenor, El nano de casa, En Narcís de la Pineda i Mas Bellvehí. Enric Rosell, conegut artísticament com a Jimmy Rossell, també havia deixat la seva empremta a Vidreres, com a promotor del festival de jazz.
Una de les trompetes, segons va fer constar el propietari a l’hora de fer la denúncia, és de la marca Hammond i se li pressuposa un alt valor econòmic però per a l’amo dels instruments el que compta és el valor sentimental i històric i per això a banda de denunciar el robatori, ha difós les fotografies i també ha fet intents per mirar de recuperar-les. Les trompetes, que encara tenen els seus corresponents estoigs en un lloc preferent a l’entrada de l’hotel, eren exposades damunt d’un penjador i van desaparèixer el 3 de març. L’amo de l’hotel sospita que la desaparició dels valuosos instruments està directament relacionada amb el lladre que ell mateix va descobrir agafant-li unes ampolles de licor d’un frigorífic i al qual va perseguir pel carrer després que l’intrús s’esmunyís per la porta del darrere.
Rosell sospita, perquè ha patit altres robatoris, que el lladre pot ser un dels usuaris del centre de transeünts de La Sopa, situat a poca distància de l’hotel. Per aquest motiu ha anat a donar veus entre els responsables del centre d’acolliment de persones sense sostre dient-los que si tenen constància d’on són els instruments i els retornen les trompetes els recompensarà econòmicament.