El veí d'Alcover va matar la seva dona hores després de ser condemnat per maltractament

Ha ingressat a la presó pels delictes d'assassinat i trencament de condemna, ja que tenia una ordre d'allunyament de la víctima

Quatre dies abans de perpetrar el macabre crim, l'acusat, Domingo Miguel Claro, va ser detingut arran d'una denúncia que la seva dona li va interposar per maltractaments i amenaces. En aquella ocasió, el jutjat d'instrucció número 2 de Valls va establir una ordre de protecció integral de la víctima, que prohibia al seu marit comunicar-se amb ella i aproximar-s'hi a menys de 500 metres. Es va decretar, a més, la posada en llibertat de l'imputat, si bé va quedar citat a un judici ràpid el dia 9 al matí. Després d'escoltar la seva versió, el titular del jutjat de violència sobre la dona va dictar una sentència de conformitat, en la qual es va condemnar Claro a sis mesos de presó per un delicte de lesions –pena que va ser substituïda per 180 dies de treballs en benefici de la comunitat–, i se li va prohibir acostar-se a menys de mig quilòmetre de la denunciant durant 2 anys.

Segons la interlocutòria de presó, després del judici, l'home va estar en un bar de Valls i, a dos quarts de quatre de la tarda, es va dirigir al domicili familiar, situat a la urbanització El Serradalt. L'home va entrar a dins i va comentar a la seva esposa que «podria aguantar els treballs en benefici de la comunitat, però no el fet de no apropar-se a ella». Durant la conversa, la dona es va aixecar i van començar un breu forcejament. En la baralla, l'acusat va agafar un ganivet, li va clavar dues vegades a l'esquena a la seva esposa i li va causar la mort, va traslladar el cadàver al bany, el va esquarterar i va netejar les restes de sang. Posteriorment, va agafar el vehicle d'ella i el va deixar a l'estació de trens de Tarragona per simular que havia marxat per voluntat pròpia, i va tornar a Alcover en taxi. Ja a la casa, va introduir el cadàver al seu cotxe i es va dirigir a la C-37, on va llançar el ganivet a Valls. Tot seguit, va agafar l'AP-7 a Alió i en el seu trajecte fins al seu lloc de treball va anar desfent-se dels diversos trossos del cadàver (es van trobar restes al Vendrell, Vilafranca del Penedès i Granollers). A la feina, va ser avisat pels Mossos d'Esquadra que els seus fills estaven sols a casa, i ell els va assegurar que desconeixia on era la seva dona. Finalment, va tornar al domicili per fer-se càrrec dels menors i va ser detingut el dia 11, després que els investigadors trobessin a l'immoble gran quantitat de sang que era «incompatible amb el fet que la dona estigués viva». Un dia més tard, va confessar als Mossos haver mort la seva dona; i diumenge el jutjat d'instrucció 3 de Valls va ordenar el seu ingrés provisional a la presó comunicada i sense fiança.

Tarragona, Valls i Alcover van convocar ahir concentracions en què es va fer una ferma condemna de la violència de gènere i es va donar suport als familiars, amics i veïns de la víctima. A Alcover, davant el consistori, uns 400 veïns van fer cinc minuts de silenci. La regidora de Serveis Socials, Rosa Ballesté, va recordar que aquests fets toquen els sentiments més profunds, i va encoratjar les persones que estan en situacions de risc a denunciar-ho.

Presó per al matricida de Mont-roig

El jutjat de guàrdia de Reus va ordenar ahir l'ingrés a la presó del veí de Mont-roig del Camp acusat d'haver degollat la mare, una dona octogenària, durant una baralla que es va produir divendres passat al domicili familiar. El matricida va confessar el crim en ser detingut, tot i que va declarar que havia actuat en legítima defensa. El jutge, però, li atribueix ara per ara un delicte d'homicidi amb l'agreujant de parentiu, tot i que podria acabar acusat d'assassinat si es demostra que va actuar amb traïdoria o acarnissament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.