Successos

Un cotxe queda sepultat per una esllavissada al Pallars Jussà

Els efectius de seguretat intenten sense èxit el rescat dels ocupants del vehicle i avui preveuen continuar les tasques

L’LV-9124 queda tallada per les grans roques

Un vehicle en el qual presumiblement viatjaven dues persones va quedar sepultat ahir al terme municipal de Castell de Mur, al Pallars Jussà, quan hi va haver una esllavissada de roques de grans dimensions sobre la carretera LV-9124, a causa de les fortes pluges d’aquests dies. Els fets van tenir lloc cap a un quart de quatre de la tarda i el corriment de terres va provocar que tones de pedres d’una falda de la muntanya anessin a parar sobre la calçada, que ha quedat completament sepultada. Els serveis d’emergència van buscar des d’aleshores un cotxe que hauria quedat sota les pedres. Se sospita que a l’automòbil hi viatjava una parella que s’especulava que podrien ser els pares de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. Segons van explicar els Mossos d’Esquadra, tot fa pensar que sota les roques hi ha un cotxe enterrat amb possibles víctimes mortals. Això no obstant, fins que no es pugui netejar la zona no confirmaran si l’esllavissada ha causat víctimes mortals. Tot i que es van intentar efectuar tasques de rescat, aquestes feines van resultar afectades per la inestabilitat de la zona, fins al punt que el Servei Català de Trànsit va recomanar als mitjans de comunicació no acostar-se a la zona pel perill que es produïssin més despreniments.

Important desplegament

La magnitud de l’incident va generar un important desplegament de serveis d’emergència. Es van activar nou patrulles dels Mossos, amb la unitat de muntanya, cinc dotacions i l’helicòpter amb els GRAE dels bombers i una ambulància del SEM. També s’hi va desplaçar un tècnic geòleg de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per estudiar l’estabilitat del terreny. Tot i els esforços per intentar accedir al vehicle, aquests van resultar en va per la inestabilitat del terreny. Per això, es va decidir suspendre el rescat fins avui, quan Mossos d’Esquadra, bombers i els tècnics tenen previst seguir la recerca a la zona de l’esllavissada. Fonts dels Mossos van informar que la zona ha quedat tancada a l’accés de vehicles i persones pel risc que es puguin produir més esllavissades.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, es va desplaçar també al lloc de l’accident, ja que la via és titularitat d’aquesta administració. Els tècnics de Vies i Obres de la Diputació també hi van ser. Quant a l’afectació viària, la carretera va quedar tallada al trànsit entre els quilòmetres 2,5 i 6, en tots dos sentits de la marxa, i la previsió és que almenys durant el dia d’avui el trànsit també estigui restringit. L’esllavissada hauria estat provocada per la gran quantitat de pluja que hi ha hagut aquests dies a la zona.

Busquen un pescador a Deltebre des de diumenge

Un dispositiu de recerca està en marxa des de diumenge a la tarda, per un pescador de 32 anys que va sortir al matí amb la seva embarcació del port esportiu de Deltebre i no va tornar. L’home, de nacionalitat senegalesa, va abandonar el recinte portuari a dos quarts de nou amb una embarcació de color blanc de cinc metres d’eslora i sense cabina amb el nom d’‘Anaïs’. Va explicar que es dirigia a pescar a la zona de la Marquesa i del far del Fangar. Paral·lelament, efectius de Creu Roja, bombers i pescadors de la zona busquen l’home al tram de riu que va del port de Riumar a la desembocadura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia