Successos

Entra a la presó l’arrestada pels assalts violents

En podrà sortir si diposita la fiança de 10.000 euros que li ha imposat el jutjat

Elisabet Salcedo Ferrer, la dona detinguda dilluns per la seva relació amb la banda de lladres violents que van assaltar quatre habitatges d’empresaris del Gironès, va entrar ahir a la tarda a la presó de Figueres, després de ser interrogada al jutjat número 2 de Girona. El jutjat va decretar presó eludible amb fiança de 10.000 euros per a Salcedo i, com que ahir no va dipositar la quantitat exigida, va ser empresonada. Si la seva família aporta els diners al jutjat, quedarà en llibertat, tal com va passar amb el seu home, Lluís Bruns, que va estar diverses setmanes a la presó pel mateix cas i en va sortir quan va dipositar els 10.000 euros de fiança, en el seu cas imposada per l’Audiència de Girona, que va acceptar el recurs contra la presó decretada pel jutjat instructor. L’altre detingut que ahir va ser posat a disposició judicial, Albert Bruns, germà de Lluís Bruns, va quedar en llibertat amb l’obligació de presentar-se de manera periòdica al jutjat.

Elisabet Salcedo i Albert Bruns són els darrers detinguts pels Mossos d’una llista de deu persones relacionades amb els assalts que van generar una forta alarma a Bescanó, entre el juliol i l’octubre del 2017. Homes encaputxats, armats, que tenien informació privilegiada de les víctimes, irrompien als seus habitatges de nit, amenaçaven els inquilins, en alguns casos els lligaven i emmordassaven, els llençaven els mòbils al vàter perquè no poguessin avisar ningú i s’enduien els diners dels negocis, normalment sumes importants, perquè triaven el dia que sabien que el restaurant l’Estanc Nou o la rostisseria La Cresta havien tingut molta clientela. La investigació va descobrir que Lluís Bruns Pérez, veí de Bescanó, que coneixia totes les víctimes, era qui facilitava la informació dels habitatges: primer, a José Antonio Morote Martínez, excobrador del frac, que al seu torn enviava els operaris, homes amb antecedents, a executar materialment els assalts.

Agafats pels missatges de WhatsApp

La detenció d’Elisabet Salcedo i Albert Bruns s’ha fet després que els Mossos descobrissin nombrosos missatges de WhatsApp que resulten incriminatoris, perquè alguns contenien dades de les víctimes i els seus habitatges enviades des dels seus mòbils al del cobrador de morosos Morote. Salcedo va admetre al jutjat que coneixia Morote perquè els havia anat a trobar per un deute que tenien amb una empresa de recanvis mecànics, però es va intentar desentendre de l’enviament dels missatges explicant que el seu mòbil el feien servir tant ella com el seu home. La investigació considera que els Bruns passaven informació com una manera de pagar el deute a Morote.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia