Detenen set empleats de la neteja acusats de robar proves dels jutjats del Vendrell

Els Mossos van escorcollar els domicilis dels treballadors, on van trobar sobretot material electrònic

Aprofitant que tenien accés directe al magatzem dels jutjats del Vendrell, set empleats d'una companyia que s'encarregava de la neteja de l'edifici es van beneficiar de la seva condició per tal d'accedir a aquesta zona, i emportar-se'n diverses proves de convicció que hi havia guardades. Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, van ser els mateixos funcionaris els que van alertar el cos autonòmic del possible robatori de les peces en descobrir que, sorprenentment, algunes de les bosses d'indicis havien estat desprecintades o bé obertes amb l'ajuda d'un cúter o amb un objecte tallant de característiques similars.

Sense forçar el pany

Els efectius de l'àrea territorial d'investigació del Camp de Tarragona van ser els que es van encarregar del cas. Des d'un primer moment, les gestions que van dur a terme van apuntar cap als set arrestats, ja que es va valorar el fet que eren algunes de les persones que tenien la possibilitat d'entrar en aquesta part sense necessitat de forçar el pany. D'aquesta manera, els processats, els passats dies 3 i 4 de febrer, van irrompre al magatzem i es van apropiar de múltiples objectes procedents de diferents procediments que estan oberts als diversos jutjats de la capital del Baix Penedès –fonts pròximes a aquest succés van especificar que es van fixar principalment en petits electrodomèstics i aparells electrònics–.

A partir d'aquí, els dies 22 i 24 de febrer, els Mossos d'Esquadra van realitzar l'entrada i escorcoll als immobles dels detinguts, d'on van aconseguir recuperar gran part del material que havia desaparegut. Entre aquests efectes, hi constaven telèfons mòbils, Iphones, ordinadors portàtils, videoconsoles, videojocs, rellotges, ulleres de sol, carteres, càmeres fotogràfiques i de vídeo.

Per usar-ho o regalar-ho

Els set empleats van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 4 del Vendrell com a suposats responsables d'un delicte de robatori amb força. Després de prendre declaració, van quedar en llibertat amb càrrecs, tot i que tenen l'obligació de comparèixer als jutjats una vegada a la setmana. Pel que fa a la seva identitat, hi ha dues dones residents a la capital del Baix Penedès, de 38 i 41 anys; dues veïnes d'Albinyana, de 37 i 46; dos homes també d'aquest darrer municipi, de 37 i 39, i una ciutadana de Santa Oliva, de 51. Segons es desprèn de les primeres investigacions, l'objectiu dels acusats a l'hora d'endur-se aquest material no era obtenir un benefici de caràcter econòmic intentant revendre els efectes, sinó gaudir-ne fent-ne un ús personal o bé regalar alguns dels aparells als seus familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.