Els Mossos detenen els acusats de robar en cinc ajuntaments de l'interior del Camp

Van entrar a la casa de la vila de Barberà de la Conca, Vimbodí, Vallclara, la Riba i Prades, i en alguns casos es van endur diners

Una quarantena de robatoris amb força en establiments comercials, locals socials, oficines i ajuntaments. Aquest és el nombre de delictes que els Mossos atribueixen a un actiu grup organitzat format per vuit lladres de nacionalitat romanesa, d'entre 20 i 35 anys i residents a Lleida, que van ser arrestats el 26 de febrer. La banda va perpetrar aquests fets entre l'octubre del 2009 i la setmana passada, període en què el seu radi d'acció hauria estat sobretot les comarques de Ponent, tot i que les demarcacions de Barcelona i Tarragona tampoc van escapar de la seva activitat delictiva.

Pel que fa al Camp, els sospitosos van entrar a robar darrerament als edificis consistorials de Barberà de la Conca, Vimbodí i Poblet, Vallclara, la Riba i Prades. Segons explicava ahir l'alcalde de Barberà de la Conca, Ramon Ribas, els autors van accedir a la casa de la vila dijous de la setmana passada a la matinada, després de desmuntar el vidre d'una de les portes de la balconada; però, en canvi, van fugir amb un botí de poc més de 100 euros i amb una càmera de fotos digital forçant la porta principal, que el dia següent al matí una administrativa va trobar oberta. En assabentar-se d'aquest episodi, el batlle de seguida va posar els fets en coneixement de la Policia de la Generalitat: «Els Mossos em van tenir informat en tot moment que sospitaven d'una banda, que hi estaven al damunt, que la seva detenció seria imminent i que, amb el seu arrest, es donaria per tancada la investigació, com s'ha fet.»

En la mateixa línia, es va expressar l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, que també va destacar la tasca dels Mossos: «Els agents del cos autonòmic a Montblanc van ser els que van realitzar la inspecció ocular. Després d'aquest procediment, també em van tenir informat de l'evolució de la investigació. En el nostre cas, els lladres van irrompre de matinada a la casa de la vila fa aproximadament un mes. Quan la dona de la neteja va anar a la feina a les set del matí, es va trobar amb la desagradable sorpresa que el pany estava rebentat i alguns calaixos oberts; si bé només vam trobar a faltar entre 300 i 400 euros.»

A banda d'especialitzar-se a robar en ajuntaments, els mateixos malfactors, dijous passat a la matinada, van forçar el pany d'entrada de l'oficina de correus que hi ha al carrer Major de Sarral, on van intentar endur-se la caixa forta que formava part d'un armari metàl·lic, però no ho van aconseguir. Dels vuit còmplices –dels quals cap tenia antecedents–, dos van quedar en llibertat provisional després de declarar davant dels Mossos. La resta va passar a disposició judicial als jutjats de Balaguer. Després de donar la seva versió, els dos suposats caps de la xarxa van ingressar a la presó de manera provisional, mentre que la resta hauran de comparèixer als jutjats sempre que siguin requerits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.