Denuncien l'alcalde i el cap de la policia local de Vilassar de Dalt per unes proves

L'Ajuntament nega haver manipulat un procés selectiu al cos policial, tal com asseguren des d'un sindicat

El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha citat a declarar com a imputats l'alcalde i el cap de la policia local de Vilassar de Dalt per un presumpte cas d'irregularitats en un procés de selecció per urgència al cos policial municipal. Els fets, segons la denúncia interposada pel secretari general del sindicat professional de policies municipals d'Espanya i Catalunya, SPPME-CAT, Daniel Bel –que també haurà de declarar–, es remunten a principi de l'any passat, quan el consistori maresmenc va obrir un procés de selecció d'urgència per cobrir dues places a la policia local que havien quedat vacants. Segons la denúncia del sindicat, el 28 d'abril, una setmana abans que acabés el termini de presentació d'instàncies al concurs públic, una coneguda botiga d'articles i uniformes del centre de Barcelona va remetre a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt un pressupost de 561 euros per a la confecció d'un uniforme de policia local. En aquest document, hi figurava el nom de la persona destinatària; era el d'una persona que s'havia presentat al procés de selecció d'urgència i que va acabar obtenint una de les dues places ofertes. El document va arribar via fax i de forma anònima al sindicat SPPME-CAT, que, segons la seva versió, va demanar a l'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas Planas, que obrís una investigació. El consistori, però, «no va donar cap tipus de resposta sobre el procés», segons el mateix sindicat, que va optar per denunciar l'alcalde i el cap de la policia local pels presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències. El cas va quedar a càrrec del jutjat de Mataró, que ara ha decidit imputar tant el batlle com el cap policial perquè considera que hi podria haver indicis de possible «infracció penal» i els ha citat a declarar el 14 d'abril a Mataró.

Neguen les acusacions

El cap de la policia local de Vilassar de Dalt, Josep Lluís Vargas Gómez, va negar ahir les acusacions del sindicat de policies i va explicar que en els processos de selecció d'urgència «no es fan processos selectius», ja que la incorporació dels agents és immediata. «Es busquen les persones que estiguin disposades a treballar i que tinguin els requisits exigits, i se'ls selecciona», va assegurar Vargas, qui va dir que ell i l'alcalde estan «molt tranquils». L'inspector en cap de la policia local va afirmar que el SPPME-CAT haurà de demostrar les seves acusacions i que, si no ho fa, no descarten denunciar-lo per «falsa denúncia».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.