Rescaten amb helicòpter un home que feia esquí a Queralbs i una excursionista a la Vall d'en Bas

Els Bombers de la Generalitat van haver de fer ahir dos rescats a muntanya, l'un a la zona de Queralbs, i l'altre a la Vall d'en Bas.

La primera actuació de rescat es va fer a partir d'un avís de les 12.15 h. La trucada als bombers alertava que a Queralbs, en una zona situada entre el Puigmal i el pic del Segre, un home s'havia lesionat el turmell de la cama dreta mentre practicava esquí de muntanya. Al ferit, un veí de Badalona de 41 anys que estava a la zona –juntament amb un grup de 6 persones més–, finalment se li va diagnosticar una fissura lleu al turmell.

L'home va ser evacuat de la zona de muntanya amb l'helicòpter dels bombers fins a Campdevànol, des d'on després el van traslladar en ambulància fins a l'hospital d'aquesta població.

Cau per un pendent

Per altra banda, en l'incident a la Vall d'en Bas, pocs minuts abans de les 2 del migdia, es va donar l'alerta que una dona que feia una excursió a la zona del camí dels Llops, mentre pujava al Puigmal, va relliscar amb la neu que hi ha a la zona, i va caure per un pendent de cap a 50 m.

El Grup d'Actuacions Especials (Grae) dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar immediatament al lloc, i van evacuar la dona amb helicòpter. Un cop al pla, la dona, de cap a cinquanta anys, va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona amb l'helicòpter del Departament de Salut de la Generalitat.

La dona lesionada va estar conscient en tot moment, però va tenir contusions, traumatisme i algunes fractures com a conseqüència de la caiguda pel pendent. A més de l'helicòpter, al lloc del rescat, també s'hi van traslladar dues dotacions terrestres dels bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.