Maten a trets un empresari natural del Pallars durant un assalt al nord de Mèxic

Un empresari català, de 56 anys, va morir tirotejat dimecres durant un assalt al seu negoci d'aparcaments urbans a la ciutat de Chihuahua, al nord de Mèxic. Joan Sarroca Punsola, natural de la vall de Cardós (Pallars Sobirà) però que vivia a Mèxic des de 1982, va rebre diversos trets a boca de canó per part d'un grup de tres assaltants, segons van informar ahir des de l'ambaixada espanyola. Segons assegurava ahir el diari de Chihuahua, els fets van passar aquest dimecres, quan Sarroca, que estava casat i tenia dos fills, estava en un dels seus aparcaments de cotxes, anomenat King Kong, i va ser assaltat per un grup de desconeguts, que van poder escapar del lloc dels fets sense ser detinguts. Algunes fonts diplomàtiques van assegurar ahir que es desconeix el mòbil del crim, malgrat que en un principi tot apunta a un robatori. Joan Sarroca era força conegut a la zona, ja que era el representant dels comerciants del centre de Chihuahua, que forma part d'un estat que té el mateix nom, un dels més violents de Mèxic. Segons la premsa local, set persones van morir a Chihuahua aquest mateix dimecres.

Tot i que feia prop de trenta anys que havia marxat a Mèxic en acabar els estudis d'informàtica, Joan Sarroca era una persona coneguda a la vall de Cardós, on l'anomenaven el mexicà. L'últim cop que hi va anar va ser fa un mes i mig per al funeral de la seva mare. Prové d'una família del nucli de Tírvia que havia prosperat gràcies a l'activitat de les empreses hidroelèctriques. Un seu germà, Esteban Sarroca Punsola, és actualment membre del consell d'administració i president del comitè d'auditoria de Fersa Energías Renovables. Els familiars catalans tenen previst viatjar avui a Mèxic per assistir al funeral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.