Interior ampliarà la promoció de mossos del 2011 per reforçar la presència al carrer

El conseller Joan Saura presideix el Dia de les Esquadres i lliura 127 medalles al mèrit policial

Fins al 2015 no s'assolirà l'objectiu de tenir 18.300 agents dels Mossos d'Esquadra al carrer. Actualment hi ha 15.100 mossos i d'aquí a pocs mesos s'incorporaran al cos els prop de 900 aspirants a mosso que estan estudiant a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El procés de selecció per a la promoció següent –que començarà el curs després de l'estiu– ja preveu 800 places més. Però a partir de llavors, és a dir el 2011, estava previst que cada any entressin a l'institut 500 nous aspirants. Ahir, però, el conseller Joan Saura va reconèixer que la falta d'agents està suposant un sobreesforç als Mossos i per això va anunciar que augmentarà el nombre de places pel 2011. «Mentre no assolim tot el personal que hem de tenir, els he de continuar demanant el sobreesforç personal i professional, i sovint familiar, que sé que estan fent», va dir el conseller Joan Saura als Mossos que omplien d'Auditori de Barcelona. «Tenir més policies vol dir tenir més capacitat d'oferir un servei de qualitat en tots els nivells», va afegir el conseller.

Cinc noves comissaries

A banda, el Departament d'Interior també té previst obrir cinc noves comissaries a Salt, la Jonquera, Manlleu, Torredembarra i l'Ametlla de Mar, tot i que encara falta concretar alguns detalls i definir en quin termini es construiran les noves dependències.

El Dia de les Esquadres també va estar marcat pel lliurament de medalles. En total 127 mossos d'esquadra, policies d'altres cossos, membres de la judicatura i la fiscalia, i ciutadans anònims van ser guardonats. Entre les persones distingides, hi ha el fiscal Juan José Márquez Bonvehí, portaveu de la fiscalia de menors de la demarcació de Barcelona; Antoni Marco, inspector en cap de la policia local de Salt; Jordi Martí, director d'una sucursal de Via Laietana, que va evitar un atracament a l'entitat; Josep Maria Contel, veí del districte de Gràcia, per la seva col·laboració amb les festes de Gràcia, i Antonio Sanz Segovia, intendent major de la Guàrdia Urbana de Badalona.

Les armilles antibales, pendents

«Hem de trobar una solució satisfactòria per atendre les necessitats expressades pels sindicats de millorar l'equipament de seguretat, amb la disponibilitat d'armilles més adequades», es va comprometre ahir el conseller Joan Saura. Des que un caporal quedés ferit greument en un tiroteig en un prostíbul del districte de l'Eixample de Barcelona a finals de febrer, el Departament d'Interior busca la manera de dotar els agents dels Mossos amb armilles antibales interiors. Interior es planteja comprar una armilla a cada agent o bé subvencionar-ne una part del preu, d'uns 790 euros, ja que les armilles que disposen actualment els agents són exteriors, pesen uns quatre quilos i se'ls fa difícil conduir o moure's amb agilitat quan la duen posada. A banda de les armilles antibales, el Departament d'Interior fa poques setmanes va posar a licitació l'adquisició de 1.168 vehicles policials nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.