Successos

Demanen a l’exèrcit que busqui l’arma de Susqueda

L’armada disposa d’aparells per arribar a 200 metres

Identifiquen ara la gent que era al pantà el dia del crim

Els Mossos estan fent gestions amb l’armada espanyola perquè traslladin des de les seves bases de Cartagena o Cadis algun aparell submarí idoni per rastrejar el fons del pantà de Susqueda en un intent de trobar l’arma del crim i altres possibles indicis (mòbils, drons, motxilles...) relacionats amb l’assassinat de Marc Hernández i Paula Mas. L’exèrcit disposa de minisubmarins, en principi ideats per desactivar mines, que guiats per control remot poden arribar fins a una profunditat de més de 200 metres. Tot i que els mossos, els bombers i els GEAS de la Guàrdia Civil ja van fer immersions a l’embassament, la profunditat i la poca visibilitat de les aigües empantanegades no els van permetre rastrejar fins al fons . La diligència, en el supòsit que l’armada hi estigui disposada, es podria dur a terme durant aquest mes d’agost, quan farà dos anys del doble assassinat, i quan el nivell de l’embassament ha baixat considerablement, fins al punt que ja estan a la vista les runes de la Rierica, espai on el 24 d’agost del 2017 pescava Jordi Magentí (que va estar 303 dies empresonat pel crim) i que els investigadors perfilen com a possible escenari del crim, tot i que no s’ha pogut establir que Marc i Paula hi arribessin ni amb el caiac per aigua ni a peu pel camí de terra que hi baixa. Per ara tampoc s’ha pogut determinar amb certesa en quin punt van aturar l’Opel Zafira, que va ser trobat enfonsat a l’aigua el 28 d’agost del 2017 a la platgeta de la raconada de la Muntada, aproximadament a una hora i mitja de camí en cotxe des de la zona de la Font de Borni, al nivell d’on el 26 de setembre van ser trobats els cossos de Marc i Paula; el del noi dins de l’aigua davant del baixant del torrent de la Font del Borni, i el de la noia, a la paret del pantà, més avall.

LA DATA

24.08.17
Marc i Paula
van desaparèixer a l’entorn del pantà de Susqueda.

LA XIFRA

32
dies
després de la desaparició, el 28 de setembre del 2017, es van trobar els cossos de les víctimes.

Qui era al pantà el dia del crim?

Els Mossos treballen intensament per intentar identificar totes les persones que van ser al pantà el 24 d’agost del 2017, el dia que s’ha fixat com a data del crim basant-se en els trets que van sentir diverses persones. Ho fan a través de les imatges de vehicles i persones que van captar les càmeres de seguretat de les oficines de la presa i de les dades dels telèfons que es van activar a la zona. Les darreres setmanes, gent que era al pantà a badar o a fer senderisme, s’han trobat amb la trucada de la policia que els pregunta per la seva estada al pantà fa gairebé dos anys. També temptegen els assistents al festival Biomúsica que se celebrava aquells dies a l’entorn del pantà de Sau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia