Un fort xàfec inunda un local del Pati a Valls i es qüestiona l'estructura de la plaça

La tempesta que ahir al migdia va caure a Valls i que va deixar 10 litres/m² en poca estona va inundar la cafeteria La Pèrgola de la plaça del Pati. Els propietaris del negoci –Lluís Flores i Carla Vera– van treure desenes de galledes d'aigua i van haver d'aturar totes les màquines per risc d'electrocució.

«Estem indignats. Quan vam agafar el local ja vam advertir l'Ajuntament que el lloc on està situat podia comportar aquest risc», comentava Lluís Flores en una referència clara al punt d'enclavament del bar, situat a la part més baixa del desnivell que té la plaça.

A més, les reixetes que suposadament han d'engolir l'aigua de pluja són just a la porta d'entrada de l'establiment i ahir estaven plenes de fulles d'arbre. «Aquí no es fa cap manteniment, ningú compleix la seva responsabilitat», s'exclamen els afectats, que responsabilitzen de la situació els arquitectes que van dissenyar la plaça.

Tempestes locals

el punt

Des del matí i fins a primera hora de la tarda, a diversos municipis del Camp i l'Ebre hi va haver fortes tempestes, de curta durada, però que en pocs minuts van superar els 20 litres per metre quadrat, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Les precipitacions, que van anar acompanyades de llamps i calamarsa en alguns punts, es van concentrar sobretot a les comarques del Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Ebre i el Montsià. Així, a l'observatori de Nulles van arribar a caure 25,1 litres per metre quadrat, mentre que al Perelló es van registrar 19,4 litres. Al Baix Penedès, dues estacions meteorològiques van arribar als 17 litres per metre quadrat, i també es van produir pluges considerables a Vila-rodona i Mas de Barberans. Malgrat això, no es van registrar incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.