Successos

El jurat popular recorre els escenaris clau del crim de la Guàrdia Urbana

Els acusats també assisteixen a la inspecció ocular, una diligència excepcional demanada per totes les parts

Els membres del jurat popular han recorregut aquest dilluns al matí els escenaris més significatius del crim de la Guàrdia Urbana per fer-se una idea, en primera persona, de la complexitat dels fets.

Juntament amb la comitiva judicial i els acusats, que han anat emmanillats en tot moment, el jurat ha visitat el domicili de Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú –el lloc on els Mossos situen el crim de Pedro Rodríguez–, la urbanització de la Bisbal del Penedès on vivia l’exmarit de Rosa Peral i, finalment, la pista forestal propera al pantà de Foix on van localitzar el cotxe de la víctima, completament calcinat, amb el seu cadàver al maleter.

El judici es reprendrà dimarts a l’Audiència de Barcelona amb l’inici de les proves pericials.

La primera visita ha estat al domicili de l’acusada, Rosa Peral. En aquest cas, la inspecció ha durat uns 35 minuts Els acusats, Rosa Peral i Albert López, han entrat emmanillats i per separat a l’immoble, però no han arribat a accedir a la planta superior. Feia dos anys i mig que hi havien estat per darrer cop, amb motiu de la reconstrucció del crim.

En segon lloc, la comitiva s’ha desplaçat fins al domicili de l’exmarit de Peral, en una urbanització de la Bisbal del Penedès. Segons la investigació, un cop van posar fi a la vida de Rodríguez, els acusats van anar amb el mòbil de la víctima fins a aquell punt amb la intenció que els Mossos l’ubiquessin allà i sospitessin de l’exparella de l’acusada.

Finalment, poc després de les dues de la tarda, la comitiva judicial s’ha desplaçat fins a la pista forestal on uns ciclistes van trobar el vehicle calcinat de la víctima, el 4 de maig del 2017. Els Mossos han situat els dos acusats a escassos metres del lloc concret, on actualment tres rams de flors i una figura d’una calavera recorden el crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia