Els Mossos detenen en un dispositiu tres acusats d'extorquir un veí de l'Alt Camp

Un dels sospitosos s'encarregava de trucar a la víctima i l'amenaçava de mort si no li entregava 3.000 euros

Un veí de la urbanització Mas del Plata de Cabra del Camp (Alt Camp) es va presentar dilluns de la setmana passada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Valls per tal de posar en coneixement que, des de feia uns dies, estava rebent unes alarmants trucades telefòniques, en les quals l'interlocutor li exigia el pagament de 3.000 euros. Cada vegada que aquesta persona desconeguda es posava en contacte amb ell, també l'atemoria amenaçant-lo gairebé de mort i li assegurava que tenia una pistola. Casualment, en el moment en què l'home estava formulant la denúncia a les dependències policials, va rebre una d'aquestes trucades intimidatòries i els investigadors van poder escoltar tota la conversa a través de l'altaveu de l'aparell. Els efectius del cos autonòmic, a partir d'aquí, van organitzar una operació orientada específicament a enxampar l'autor d'aquesta coacció. Per tirar-la endavant, van tenir la col·laboració de la víctima, que va fer creure al sospitós que cedia a la seva petició, i tots dos van acordar de trobar-se el dia següent a quarts de cinc de la tarda. Sota vigilància policial, el lloc on suposadament s'havia de materialitzar el pagament era el pàrquing d'una gasolinera Petronor que està situada en un dels accessos al Morell (Tarragonès). Per no aixecar sospites, a la zona, prèviament, hi van anar agafant posicions diversos agents de paisà, que van seguir atentament els passos del denunciant per entrar en acció en el moment precís i evitar així que la persona que buscaven pogués fugir.

Una destral amagada

Un treballador de la benzinera que va presenciar els fets va relatar que l'individu havia arribat en un Opel Kadett de color blanc, en el qual també viatjava la seva companya sentimental i un amic de la parella. En veure com s'apropava l'automòbil, els Mossos d'Esquadra es van posar en alerta, ja que el sospitós havia dit a la víctima les característiques del cotxe que portaria. Quan els investigadors van sentir que l'extorquidor demanava els diners a la víctima, van actuar i el van detenir, com també les dues persones que l'acompanyaven, que s'havien quedat a l'interior del turisme. Sota el jersei, el principal acusat portava amagada una destral, mentre que al vehicle hi havia dos pals de fusta de grans dimensions. Amb l'arrestament d'aquestes tres persones es va donar per tancada l'operació de la unitat d'investigació de Valls. Els detinguts van passar a disposició judicial als jutjats de Tarragona. Pel que fa a la seva identitat, l'encarregat de fer les trucades té 50 anys i es desconeix on resideix; la seva parella és de Sallent i té 49 anys, i l'amic, de 19, també viu en aquest municipi del Bages. Les primeres hipòtesis indiquen que el rerefons de tot plegat era un antic deute que la víctima va contraure amb la companya sentimental de l'extorquidor, per una maquinària que ella li hauria venut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.