Successos

El tatuatge d'una de les noies mortes per Volker Eckert inspira la novel·la «Sota la pell» de Llorenç Capdevila

Prostitutes, policies, periodistes, tatuadors i assassins es barregen a la trama

El tatuatge, que il·lustrava la notícia «Dos crims i un tatuatge», que publicava El Punt el 25 d'agost del 2006 per relatar la coincidència que el tatuatge era a la pell de la noia assassinada a l'eix i al cos d'un home assassinat a Darnius, també encapçala, a manera de pròleg, les planes de Sota la pell, que tot i tenir coincidències amb la realitat és una obra totalment de ficció, segons remarca el seu autor.

Amb Sota la pell, Capdevila s'endinsa en el terreny de la novel·la negra i aprofita per fer un retrat del món de la prostitució, el proxenetisme, però també del periodisme. De fet el protagonista de la novel·la i narrador en primera persona és un professor escriptor col·laborador d'un diari comarcal. El protagonista té molts paral·lelismes amb Capdevila: professor de filologia catalana i col·laborador dels diaris Segre i Regió 7. L'obra entrellaça el relat de les vivències dels protagonistes després de la troballa del cos de la Paula amb el passat de la noia a Polònia i les peripècies que va viure per marxar-ne. I un dels capítols fa un retrat fidel del camioner Volker Eckert que fins al 2006, quan va ser detingut, va sembrar els vorals de les carreteres europees de cadàvers de prostitutes. Entre ells, el de Maria Veselova. una perruquera russa, que duia tatuada una escena lèsbica al braç i que va ser trobada morta el 2005 a Sant Sadurní d'Osormort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.