Successos

Detenen tres persones per haver extorquit un empresari de la construcció de l'Alt Penedès

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones per haver extorquit durant setmanes un empresari de la construcció de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès). Entre els detinguts hi ha un pare i el seu fill, que consten com a veïns a Sant Sadurní d'Anoia però que actualment residien al municipi. La tercera persona detinguda és un veí de la població que, segons fonts properes al cas, havia treballat al Cuerpo Nacional de Policía (CNP). Tots tres ja han ingressat a la presó després de declarar davant del jutge.

«Ho he passat malament»

Els Mossos van detenir els extorquidors el passat 28 de maig durant un dels pagaments exigits a l'empresari. Les detencions es van fer al carrer Montserrat de Sant Pere de Riudebitlles, a pocs metres de la seu de l'empresa de la víctima, que feia diverses setmanes que estava sent extorquida pels tres arrestats. L'empresari hauria realitzat diversos pagaments als extorquidors, però finalment va decidir denunciar els fets a la policia perquè el grup el va amenaçar de fer mal a la seva família o a ell mateix si no continuava fent els pagaments exigits. La víctima, Miquel Rafecas, no va voler confirmar ahir aquest punt, però sí va assegurar que ho havia «passat molt malament» i va rebutjar fer cap tipus de declaració més.

El cas es troba sota secret de sumari, segons van assegurar els Mossos d'Esquadra, que mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions en els propers dies, ja que se sospita que hi podria haver més persones involucrades en els fets. També s'està investigant el motiu de l'extorsió. Tot indica que es tractaria d'un conflicte personal entre l'empresari i els extorquidors, que haurien estat relacionats amb l'empresa de construcció de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia