Successos

Crema l’incendi més important de l’estiu entre Sils i Caldes de Malavella

Va mobilitzar 42 dotacions dels Bombers i va cremar 6,43 hectàrees de terreny forestal

Hauria estat causat durant unes tasques de recollida de bruc

Un incendi forestal va cremar ahir a la tarda 6,43 hectàrees de massa forestal entre Sils i Caldes de Malavella. El foc, alimentat per fortes ratxes de vent, va obligar a mobilitzar 42 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 35 de terrestres i set d’aèries. També es van desplaçar fins al lloc de l’incendi unitats dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d’Esquadra, del Servei d’Emergències i de les policies locals. Els Agents Rurals treballaven amb la hipòtesi que l’origen de l’incendi tindria relació amb les tasques de recollida de bruc que s’estaven fent a la zona. Aquest és el foc de més envergadura que ha cremat aquest estiu a les comarques de Girona.

L’avís del foc va tenir lloc a les 15.39 h. El punt on es va iniciar va ser a tocar del quilòmetre 696 de l’A-2, a l’altura del restaurant La Granota i dins el terme municipal de Sils. El foc es va estendre amb rapidesa a causa del vent de garbí, que va bufar amb ratxes de fins a 50 km/h. Les flames van saltar l’A-2 i van entrar al terme de Caldes de Malavella, on es van formar diversos focus secundaris. Malgrat tot, la circulació per l’A-2 no es va interrompre i només es van tallar al trànsit els trams antics de l’N-2 per facilitar els treballs dels equips d’extinció, inicialment formats per 29 dotacions.

La proximitat d’embassaments al nucli del foc va facilitar la tasca dels helicòpters. També van intervenir en les tasques d’extinció hidroavions que van recollir l’aigua de l’estany de Banyoles. Pagesos de la zona hi van col·laborar segant camps per fer de tallafocs. La rapidesa en la intervenció dels Bombers va evitar que les flames s’acostessin a les urbanitzacions Tourist Club i Llac del Cigne de Caldes de Malavella. “Patíem per alguna masia aïllada i les urbanitzacions, però la ràpida actuació dels Bombers ha estat clau per controlar el foc i que no quedessin afectades”, va explicar Salvador Balliu, alcalde de Caldes de Malavella.

La presència de l’A-2 i dels conreus va ajudar a limitar l’abast del foc, de manera que els Bombers es van poder centrar a controlar el flanc dret de l’incendi, on a mitja tarda les línies d’aigua ja s’havien trobat. Cap a les 20 h els Bombers donaven el foc per estabilitzat i tres quarts d’hora després per controlat, per bé que tenien previst remullar els punts calents durant tota la nit. Del total d’hectàrees cremades, 4,69 eren de terreny arbrat i 1,75 de matollar. El telèfon d’emergències 112 va rebre 79 trucades a causa d’aquest incendi.

LA DADA

6,43
hectàrees
va cremar l’incendi de Sils i Caldes de Malavella: 4,69 de terreny arbrat i 1,75 de matollar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia