Successos

La Guàrdia Civil escorcolla la caserna del cos de Sant Andreu de la Barca per tràfic de droga

Alguns agents podrien haver ajudat una banda de traficants

Diversos agents del servei d'afers interns de la Guàrdia Civil desplaçats directament des de Madrid van registrar dilluns la caserna del cos de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) –una de les més importants de Catalunya– per la presumpta participació o col·laboració de diversos agents del cos en un tèrbol assumpte de tràfic de cocaïna. El cas està sent instruït pel jutjat número 1 de Barcelona, que manté un estricte secret de sumari respecte a les investigacions. La Guàrdia Civil també manté silenci sobre el cas.

Aquest gran secretisme ha provocat que la informació sobre els fets estigui arribant amb comptagotes. Segons sembla, els fets es remunten al mes de maig del 2009, arran de la detenció d'un home que suposadament transportava una gran quantitat de cocaïna al maleter del cotxe. Segons explicava ahir El País, la detenció la van fer diversos agents de l'equip contra el crim organitzat de la Guàrdia Civil. En un anàlisi posterior al laboratori, però, els resultats van determinar que només una petita part del material intervingut era cocaïna i que la resta era una barreja de sucre i guix que tenia un color semblant a la droga. Tot indica, però, que els agents haurien assegurat en l'atestat que van comissar diversos quilos de cocaïna, tot i que en realitat la quantitat comissada era mínima, gairebé inexistent. Per què ho van fer? Aquesta és la pregunta que ha provocat la posterior investigació judicial, que farà que alguns comandaments hagin d'anar al jutjat a declarar.

L'estranya actuació dels agents va provocar que tota la informació proporcionada pel detingut passés a les mans dels Mossos, que fa unes setmanes van desarticular la xarxa de traficants a la qual pertanyia l'home. Els agents van detenir set persones que distribuïen drogues en bars i discoteques a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia