Successos

La policia allibera al Raval dues menors romaneses que eren obligades a prostituir-se

En l'operació s'han detingut set integrants de la xarxa

Les investigacions que han permès alliberar les dues menors es van iniciar el 20 de maig passat arran d'unes identificacions rutinàries que va fer la Guàrdia Urbana al barri del Raval de Barcelona. Els agents van identificar diverses noies que exercien la prostitució a la zona del carrer Sant Ramon i van sospitar que una d'elles podia ser menor d'edat i que els havia donat una documentació falsa. La Guàrdia Urbana va traslladar aquestes dades a la Policía Nacional, que va anar estirant el fil fins que va confirmar a través de la seva ambaixada a Romania que efectivament la noia identificada era menor d'edat, tenia 15 anys, i que utilitzava documentació falsa. És més, van descobrir que la noia constava com a desapareguda al seu país, on la seva família havia presentat una denúncia, i que la Interpol l'estava buscant. Els agents van tornar a localitzar la menor al Raval i la van posar a disposició d'una ONG dedicada a l'assistència de dones víctimes de l'explotació sexual i sota la tutela de la Generalitat. Davant la policia, la jove va reconèixer que havia estat captada a través d'internet a Romania per venir a Barcelona a exercir la prostitució. De classe social baixa, va accedir al xantatge per aconseguir diners per intentar curar la seva mare, que té una malaltia greu. La nena era obligada a exercir la prostitució al carrer Sant Ramon, treballava una mitjana de 12 hores al dia i pràcticament tota la recaptació –cobrava 20 euros per un servei de 15 minuts– se la quedaven dos individus italians que controlaven el pis on la noia atenia els clients. Aquests dos individus ja han estat detinguts juntament amb cinc més, entre ells els amos d'un altre prostíbul de Lliçà de Vall, Scotch Vila-Bella, on va ser localitzada una altra menor de 17 anys que també hi exercia la prostitució amb documentació falsa. La pista d'aquesta altra noia va sorgir de la primera investigació, ja que en aquest cas la víctima també havia estat obligada a oferir serveis sexuals al carrer Sant Ramon de Barcelona. Les noies eren captades a Romania habitualment per internet, se'ls prometia una feina assegurada i, un cop aquí, eren obligades a exercir la prostitució sota amenaces de fer mal a la seva família. A més, els proxenetes els reclamaven un deute de 3.000 euros que havien de saldar amb la xarxa si volien sortir-ne.

En l'operació han estat detingudes un total de nou persones, dues de les quals són prostitutes sense documentació. Els set restants són els amos del pis prostíbul del carrer Sant Ramon, els del club de Lliçà de Vall, un client d'aquest club i els d'un tercer prostíbul localitzat a la localitat madrilenya de Fuenlabrada. Estan acusats d'un delicte relatiu a la prostitució, contra els drets dels treballadors, corrupció de menors i associació il·lícita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia