Successos

Els assaltants violents de Bescanó s’enfronten a dures penes

El fiscal acusa 12 persones de formar un grup criminal concertat per robar empresaris

Triaven les víctimes a través d’una família de la zona que traïa amics i coneguts perquè els robessin

El fiscal demana penes de presó que van des dels 12 anys i mig fins als 57 i mig per a les 12 persones que acusa de formar part d’un grup criminal organitzat que l’any 2017 va perpetrar quatre assalts violents a habitatges d’empresaris de Bescanó. Nou dels acusats són homes, la majoria d’origen sud-americà i procedents de la conurbació de Barcelona, que s’ocupaven de l’execució dels assalts, armats, amb roba fosca i encaputxats, durant la matinada mentre les víctimes dormien. Però tres de les persones acusades (Lluís Bruns, la seva dona Elisabeth Salcedo i el seu germà Albert) ho són com a cooperadors necessaris per haver tingut el paper, com a residents i coneixedors de la zona, d’escollir les víctimes perquè la resta de la banda executés els assalts als llocs indicats: la casa dels amos de l’Estanc Nou d’Estanyol (8 de juliol del 2017); Can Tià, habitatge de l’empresari Rocasalva (29 de juliol); la casa dels amos de la Rostisseria La Cresta (28 d’agost), i Can Bonic, l’habitatge del subhastador Josep Maria Ginesta (7 d’octubre). Lluís Bruns s’enfronta a 46 anys i mig, la seva dona a 25 i mig i el seu germà a 12 i mig. Però, a banda dels executors i els traïdors, en la trama hi ha un altre personatge clau: l’home que va fer d’enllaç entre els autors materials i els inductors que assenyalaven els objectius. Es tracta de José Antonio Morote Martínez, un cobrador de morosos que va conèixer Lluís Bruns en anar-li a reclamar un deute que tenia. I d’aquesta trobada entre morós i cobrador de morosos, assenyala el fiscal, en va sortir un pacte entre tots dos que permetria a un i altre obtenir diners. Per a Morote, que en algunes ocasions anava personalment a les cases assaltades, el fiscal demana 57,6 anys.

LA XIFRA

57
anys i mig
és la pena més elevada que el fiscal demana per a dos dels implicats en la trama d’assalts violents a Bescanó.

“Això ho fem per encàrrec d’un amic”

Durant l’assalt als hostalers de l’Estanc Nou d’Estanyol, un dels lladres va etzibar al matrimoni, al qual van lligar i emmordassar: “Sabem que aquí hi ha molts de diners. Això ho fem per encàrrec d’un amic nostre.” En aquest cas, Lluís Bruns i la seva dona tenien molta relació amb les víctimes, i la confiança era tal que fins i tot el fill dels amos de l’hostal va ser padrí d’una filla de Bruns. Els hostalers es van sentir altament traïts pels Bruns, que continuen residint a prop de l’hostal i passen cada dia pel davant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia