Successos

Desarticulen una banda que robava cable de coure al Baix Camp i Priorat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda molt activa que en els darrers dos mesos hauria comès una quinzena de robatoris de cable de coure a les comarques del Baix Camp i el Priorat. Els arrestats, que tenien nombrosos antecedents i vivien exclusivament del món del delicte, s'havien constituït en grup només per sostreure cable de coure i vendre'l a diverses ferralleries de Catalunya. Mantenien una estructura totalment jerarquitzada i cada membre tenia una funció molt específica, des de la coordinació dels robatoris fins a la conducció dels vehicles en els assalts.

La xarxa actuava especialment en dues zones de l'eix viari de la carretera N-420, concretament entre les Borges del Camp i Riudecols (Baix Camp) i entre els quilòmetres 830 i 850 de l'N-420, a la comarca del Priorat. El grup inspeccionava abans la zona on volia cometre el robatori i recorria les carreteres i camions properes al lloc de l'assalt, per poder descobrir possibles escapatòries, rutes alternatives i amagatalls per al coure. A mesura que van anar cometent delictes, el grup es va anar especialitzant en el modus operandi. Al final cometien els furts i robatoris en diverses fases. Primer tallaven els cables de telèfon, als quals accedien amb material d'alpinisme escalant pels pals de fusta que uneixen amb el cablejat. Posteriorment els tornaven a tallar en trossos més petits, treien el plàstic protector i amagaven el material sostret. Uns dies més tard tornaven a buscar el material i el venien. L'especialització de la banda era tan alta que utilitzaven fins a quatre vehicles per cometre els robatoris, que feien en un horari i dia determinat –al Baix Camp només actuaven els dies laborables, i al Priorat, el cap de setmana–.

El grup hauria sostret més de 17 quilòmetres de cable telefònic, valorat en 154.600 euros. En total, però, els Mossos d'Esquadra calculen que el còmput global dels robatoris i danys ocasionats al cablejat és superior als 250.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia