Successos

La policia busca un cadàver a la finca d'un home condemnat per un altre crim

L'home és a la presó des de l'any 2000 per haver assassinat i enterrat amb calç viva un jubilat a Lleida

La partida de Torres de Sanui, una horta de fruiters i cases de pagès que s'estén als afores de la ciutat de Lleida, va reviure ahir el mal tràngol de l'any 2000, quan els Mossos d'Esquadra van detenir la parella que vivia a la casa 128 d'aquest tranquil nucli rural per l'assassinat d'un altre veí de la partida, Llorenç Solbes, un jubilat de 63 anys, solter i amb una còmoda situació econòmica. Els familiars van denunciar-ne la desaparició el 16 de febrer del 2000 i dues setmanes després es trobava la pista de Calderó i la seva parella. Ella el va delatar i la policia va localitzar el cadàver de Solbes enterrat amb calç viva a prop d'Albatàrrec. Calderó, que ja havia estat condemnat per violació el 1992, compleix a la presó de Ponent una pena de 30 anys per aquell assassinat.

Deu anys després d'allò, noves proves l'estarien assenyalant ara d'un altre crim. Per ordre del jutjat número 1 de Lleida, els agents de la Guàrdia Civil van buscar durant tot el matí d'ahir el cadàver d'un home desaparegut el 1998, segons van informar des d'aquest cos policial. Es dóna la circumstància que Calderó ja va ser investigat per la policia arran de la misteriosa desaparició, el desembre del 1998, de José Cabrera Hidalgo, de qui mai més no s'ha tornat a saber res. Llavors la policia no el va poder incriminar.

Ara, proves noves podrien haver-lo incriminat un altre cop i van portar els agents a aixecar el terra de la seva finca. Els agents es van centrar en el pati del darrere de la casa. L'excavació, però, no va donar cap resultat i, a dos quarts de dues d'ahir, van donar la feina per enllestida sense haver localitzat el cos.

El cas de Calderó va saltar recentment a la premsa local lleidatana per una ordre d'allunyament de la seva actual parella, amb qui es va casar estant ell empresonat i que ara l'ha denunciat per amenaces de mort. Quan surti de la presó no s'hi podrà acostar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia