Successos

El mort del maleter, un veí de Roses amb antecedents

Els Mossos investiguen si l’home assassinat, que havia estat detingut tres cops, va ser víctima d’una revenja

És el quart crim que es detecta a Catalunya en només quatre dies

Els Mossos i el jutjat número 5 de Figueres investiguen si l’home que dilluns al vespre va aparèixer assassinat dins del seu cotxe, aparcat al carrer Bernat Metge de Roses, va ser víctima d’una revenja relacionada amb possibles activitats fora de la llei, ja que la víctima, un home d’origen marroquí, resident a Roses, consta que havia estat detinguda en almenys tres ocasions.

Dilluns abans de la mitjanit –ho va avançar la SER–, el germà de la víctima i un amic van alertar a través del 112 que havien trobat el cos dins del maleter del vehicle, un Volkswagen Golf de color blanc. Van explicar que feia quatre dies que no havien vist el germà, que no donava cap senyal de vida i que per això van sortir a buscar-lo. Van veure el cotxe aparcat i van descobrir el cos a dins del maleter.

El cadàver mostrava indicis evidents de criminalitat (ferides d’arma blanca i lligadures). L’aixecament del cadàver es va fer durant la nit, i el cotxe es va traslladar a la comissaria de Roses, on ahir de dia la policia científica va continuar fent la inspecció ocular i els investigadors van rastrejar la zona on hi havia el cotxe a la recerca d’imatges de càmeres de seguretat de negocis o particulars que hagin pogut captar qui duia el cotxe. El lloc on va ser deixat el vehicle amb el cadàver és a uns 3 quilòmetres de la urbanització Mas Buscà, on residia la víctima.

L’assassinat del veí de Roses és el segon d’aquest any a l’Alt Empordà. El primer va ser el del mecànic Otman Shaibi, trobat mort el 28 de febrer al voral de la carretera que puja a la Mare de Déu del Mont, a Cabanelles. No hi ha detencions per l’homicidi de Sahibi. I el crim de Roses és el quart que es detecta en quatre dies a Catalunya. Divendres passat, dia 9, un home de 46 anys en va apunyalar mortalment un altre de 51 a Terrassa. El mòbil va ser passional, ja que l’agressor, que va ser empresonat, era l’excompany de la parella de la víctima. L’endemà, un noi va morir apunyalat al carrer a Gelida i es van detenir dos menors com a autors de l’apunyalament. I diumenge, un cultivador de marihuana de Rubí va matar un lladre que li volia entrar a robar.

LA XIFRA

4
assassinats
en tan sols quatre dies s’han detectat a Catalunya.

LA DATA

28.02.21
Van trobar
un home assassinat en un voral de carretera a Cabanelles.

El misteri del cadàver dins d’un pou a Capmany

Qui és el mort que dimecres passat, 7 d’abril, va ser trobat dins d’un pou a Capmany i com hi va anar a parar continua sent un misteri. L’autòpsia i les anàlisis forenses no han pogut trobar evidències clares d’una mort criminal, però l’anàlisi de l’escenari de la troballa tampoc ho descarta. El cadàver era dins d’un pou, amb revestiment de pedra sobre el terra i amb la tapa posada, que està situat en una zona boscosa prop de la serra dels Estanys, dins una finca anomenada La Verneda, a tocar de la riera homònima i molt allunyada del poble de Capmany. La finca era propietat d’un matrimoni francès d’edat avançada empadronat a Capmany, però fa uns mesos l’home va morir, i la dona, que ara viu a França, ha demanat la baixa del padró municipal. A la finca, a part del pou, hi ha construïda una cabana, que es va cremar durant un incendi, però ara també hi ha instal·lades un parell de caravanes, que configuren un petit campament. I en les imatges de Google Maps, s’hi poden veure almenys quatre cotxes, cosa que indica que en determinats moments hi podia haver força trànsit de vehicles i persones. Els Mossos, que no descarten la mort criminal, treballen per intentar esclarir qui rondava per la zona i qui pot ser l’home mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia