Successos

Detenen un imam a Eivissa acusat de pegar a dotze nens amb una vara

Els ensenyava l'Alcorà en una escola, amb un altre ajudant, també detingut

Les investigacions es van iniciar fa uns dos mesos a partir de les denúncies que van posar diversos professors dels centres locals, que havien detectat que els menors tenien cops als braços i en altres parts visibles del cos. Les denúncies van ser tramitades a la policia local, que va començar a investigar l'escola islàmica. Posteriorment, la investigació va ser traslladada al grup de la policia judicial encarregada dels casos de maltractament infantil amb seu a Palma. Durant una setmana, els agents es van entrevistar amb els alumnes de l'escola àrab. En total, hi assisteixen una seixantena de nens, dels quals una desena haurien rebut maltractaments.

De les investigacions es desprèn que els nens van ser colpejats als braços, al cap i a l'esquena. Les lesions eren de caràcter lleu.

En la seva declaració a la Guàrdia Civil, el líder de la comunitat musulmana de Sant Antoni va explicar que amb la vara es limitava a colpejar el terra o la pissarra per cridar l'atenció dels estudiants. En cap cas, segons ell, agredia els alumnes.

A Sant Antoni hi ha empadronats aproximadament 22.000 habitants, dels quals 1.537 provenen de països de majoria musulmana.

Incompliment dels drets humans

EFE

El delegat del govern a les Illes Balears, Ramon Socías, va dir ahir que l'imam s'ha de sotmetre a les lleis vigents a l'Estat, que estan per sobre dels costums del seu país d'origen. “Sense atemptar contra els seus drets culturals, hi ha determinades actituds que incompleixen els drets humans”, va dir, tot afegint-hi que el tema era a les mans de la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia