Successos

Mata la dona després de ruixar-la amb gasolina a la Bisbal del Penedès

L’home, de 37 anys i veí del municipi, va voler simular un intent de suïcidi de la víctima, de 50, que va poder explicar els fets als Mossos

Un dona de 50 anys ha mort a mans de la seva parella, de 37, aquest dilluns a la Bisbal del Penedès. L’home va ruixar la víctima amb gasolina i va calar-li foc. Després, l’agressor va trucar al 112 per informar que la seva dona s’havia intentat suïcidar cremant-se, però la víctima va poder explicar el que havia passat als mossos abans de morir a l’hospital, on la van traslladar a causa de les greus ferides.

Els fets van tenir lloc aquest dilluns cap a les 5h de la tarda quan els mossos van ser requerits per adreçar-se a un domicili del carrer Foix, a la urbanització de Can Gordei, on una dona havia patit lesions greus per cremades.

En arribar al lloc, els agents van localitzar la víctima, una dona de 50 anys, i la seva parella, de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal del Penedès, a la casa. La dona va ser traslladada en un helicòpter medicalitzat fins a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on finalment va morir.

Els mossos van detenir l’home com presumpte autor de l’homicidi de la seva parella. El detingut també va ser traslladat a l’hospital del Vendrell per cremades menys greus.

L’agressor està detingut a la comissaria del Vendrell acusa d’homicidi a l’espera de passar a disposició judicial.

L’home i la dona feia un temps que vivien en una casa del carrer del Foix, a la urbanització Can Gordei. La parella no tenia fills i no consten antecedents de violència entre ells. L’home, de 37 anys i de nacionalitat espanyola, sí que té un antecedent per violència contra la seva mare, segons fonts properes al cas. A més, les mateixes fonts han explicat a l’ACN que tant l’home com la dona patien problemes mentals.

Cap a les 16.50 hores l’home va trucar al 112 i va explicar que la seva parella s’havia intentar suïcidar cremant-se. Quan els Mossos van arribar al lloc, la dona va manifestar que era l’home qui li havia calat foc. La dona presentava cremades molt greus i la van evacuar amb l’helicòpter del SEM fins a l’hospital de la Vall d’Hebron. Al seu torn, a l’home el van traslladar a l’hospital del Vendrell amb cremades lleus a les extremitats.

Amb els primers indicis, cap a un quart de vuit de la tarda els Mossos d’Esquadra van detenir l’home a l’hospital per un suposat delicte d’homicidi en grau de temptativa. Passades les deu de la nit, quan la Vall d’Hebron va informar als Mossos de la mort de la dona, la temptativa es va convertir en un homicidi consumat i el cas va passar a mans de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC). El cas està sota secret d’actuacions.

Els Mossos consideren la d’aquesta dona la primera mort per violència masclista enguany a la regió policial del Camp de Tarragona. Tot i això, caldrà esperar que l’autòpsia corrobori que la dona ha mort com a conseqüència de les cremades infligides, presumptament, per la parella. De la seva banda, l’home està detingut a la comissaria dels Mossos del Vendrell a l’espera de passar a disposició judicial en les properes hores o dies.

Els fets van passar en una casa unifamiliar situada a la urbanització Can Gordei, a pocs quilòmetres del nucli urbà de la Bisbal, en una zona muntanyosa amb nombrosos habitatges dispersos. La finca, custodiada aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra, acumulava diversos electrodomèstics abandonats a l’exterior. D’entre els pocs veïns que tenien víctima i agressor, aquests han explicat a l’ACN que la parella no hi tenia gaire relació. De fet, la parella no estava empadronada al municipi.

L’Ajuntament lamenta els fets

En un comunicat, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha lamentat la mort de la veïna i ha expressat el “més sentit condol” als familiars i amics de la víctima. El consistori ha subratllat que els Mossos d’Esquadra estan investigant les causes de l’origen de l’incendi i que “l’Ajuntament encara no té una comunicació oficial de Mossos d’Esquadra” que afirmi que es tracta d’un cas de violència masclista.

En la nota, l’Ajuntament afegeix que condemna “tota classe de violència” i que, en cas que es confirmi que és un cas de violència de gènere, convocarà una concentració per condemnar aquests fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia