Successos

Arrestat a la Bisbal del Penedès per haver matat la parella cremant-la

L’home va trucar al 112 i va alertar que ella s’havia volgut suïcidar

La víctima va tenir esma per dir als sanitaris que havia estat ell qui l’havia ruixat amb gasolina

Els Mossos han arrestat un home de 37 anys acusat de l’assassinat de la seva companya sentimental, una dona de 50 anys, que va morir de resultes de les greus cremades de què va ser objecte després que fos ruixada amb gasolina i encesa. Els fets van passar en un habitatge de la Bisbal del Penedès, on la parella, sense precedents de violència entre ells, feia poc que habitava.

Va ser dilluns a la tarda que l’home va trucar al 112 per demanar auxili per a la seva companya i quan els sanitaris van arribar a l’habitatge, situat a la urbanització Can Gordei, els va explicar que ella havia intentat suïcidar-se. La dona estava molt greu, però va tenir esma per dir als sanitaris que havia estat el seu company qui li havia causat les ferides. El mateix dilluns, els Mossos van arrestar l’home com a responsable de les lesions i ahir, després que la dona morís a l’hospital de la Vall d’Hebron, van comunicar la detenció per homicidi. El sospitós també tenia cremades lleus a les mans i va ser atès a l’hospital del Vendrell. Ara és a la comissaria dels Mossos pendent de passar a disposició judicial al jutjat del Vendrell.

L’escenari del crim és un xalet propietat de la família de l’arrestat, on la parella s’havia instal·lat feia poc. Ni ell ni ella, segons indiquen fonts municipals, no constaven com a empadronats a la Bisbal del Penedès, un municipi que no arriba als 4.000 habitants a la comarca del Baix Penedès. Tot i que els veïns tenien constància que la casa estava habitada, els inquilins no feien gaire vida social i no es deixaven veure per bars ni locals públics. Els veïns tampoc relaten que sentissin crits ni cap episodi violent entre la parella i no existien denúncies prèvies de maltractaments entre ells, tot i que l’home era conegut per la policia per altres afers.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, presidit per l’alcaldessa Agnès Ferré, ha decretat tres dies de dol oficial al municipi i fins demà ha suspès tots els actes lúdics que hi podia haver previstos. Ahir a les cinc de la tarda es va fer una concentració davant de l’ajuntament i al vespre es va il·luminar de color lila l’edifici consistorial en senyal de rebuig pel feminicidi. I en el ple extraordinari de divendres es farà un minut de silenci.

LA XIFRA

14
homicidis
s’han detectat a Catalunya durant aquest any 2021.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia