Successos

successos

Una nena ingressa a la UCI intoxicada en una piscina

Quatre menors més van patir els mateixos símptomes quan jugaven a les instal·lacions municipals de Breda

Dos d'ells van haver de ser ingressats d'urgència a l'hospital Josep Trueta

Cinc menors d'unes edats compreses entre 3 i 6 anys van resultar ahir intoxicats a la piscina municipal de Breda, a la comarca de la Selva. Els fets van tenir lloc a quarts de sis de la tarda quan els nens, que estaven jugant a la piscina, es van començar a trobar de sobte malament. Tant els familiars dels menors com els tècnics de la piscina van anar a atendre els menors que tenien problemes a les vies respiratòries.

Dos, en helicòpter

Fins a les instal·lacions es van traslladar els serveis sanitaris que van portar els cinc menors a diferents centres sanitaris. Per una banda, dos d'ells van ser atesos al CAP de Breda, i poques hores després van ser donats d'alta. Pels que fa als altres tres, dos van ser evacuats amb helicòpter fins l'hospital Josep Trueta de Girona, i l'altra va ser evacuada amb ambulància fins el mateix hospital. Un d'aquests menors –sembla ser que és una nena de tres anys del municipi– va haver de ser ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) amb pronòstic reservat. Pel que fa als altres dos, ahir al vespre evolucionaven favorablement, però no es descartava que a mesura que passessin les hores i veient la seva evolució acabessin ingressats també a la UCI.

La piscina quedarà tancada avui al matí perquè l'Ajuntament de Breda té previst que els tècnics facin una revisió de les instal·lacions per veure què podria haver fallat. Les instal·lacions estaven obertes des de Sant Joan PASSAT i el sistema d'injecció de clor es fa de forma automàtica. La piscina havia passat una revisió general abans de ser oberta al públic aquesta temporada d'estiu.

LA XIFRA

3 i 6
són les edats
que tenen els cinc menors que van resultar intoxicats per clor a la piscina municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.