Successos

A la caça d’un pare sospitós de la mort del seu fill

Un home mata el seu fill de dos anys i mig en l’habitació d’un hotel de Barcelona i fuig

La mare, en tràmits de separació, denuncia que li havia enviat missatges dient-li que se’n penediria

Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, de 44 anys, que es presenta a les xarxes socials com a llicenciat en economia amb 15 anys d’experiència en reconegudes entitats financeres, es va convertir ahir en l’home més buscat per totes les policies de Catalunya. Sospitós de l’assassinat del seu fill de dos anys en una habitació de l’hotel Concòrdia de Barcelona. Per intentar atrapar el sospitós fugitiu, els Mossos van difondre a través de Twitter totes les dades del sospitós demanant que qualsevol que el vegi truqui al 112. Una estratègia molt poc habitual en el cos dels Mossos a l’hora d’investigar homicidis.

“Busquem Martín Ezequiel Álvarez Giaccio. Persona relacionada amb la mort del seu fill menor d’edat al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona al 25 d’agost de 2021. Té 44 anys, 178 cm d’alçada, cabell rapat, barba retallada, pell morena, complexió atlètica i ulls marrons. Si el veus truca al 112.” Aquest era el detallat missatge de recerca, acompanyat amb la fotografia del sospitós, que els Mossos van passar ahir a la tarda. La pista del sospitós de l’infanticidi la van perdre dimarts a la nit, corrent cap a Montjuïc, després que les càmeres de seguretat de l’hotel Concòrdia de l’avinguda Paral·lel de Barcelona van captar Martín Ezequiel Álvarez saltant una tanca de l’establiment i sortint cap a l’exterior. Gràcies a les imatges se sap que en el moment de la fugida anava amb una samarreta de color gris clar, uns texans blaus i unes sabatilles esportives de color vermell. Abans les càmeres del passadís de la setena planta van captar el client, traient el cap per la porta de l’habitació 704, prenent precaucions per sortir quan no el veiés ningú. Dins de l’habitació hi va quedar el seu fill de 2 anys i 9 mesos agonitzant o ja mort, ja que quan van arribar els serveis d’emergència no van poder fer res per reanimar-lo i es va certificar la mort minuts després de les 11 de la nit. La inspecció del cos de la víctima no va deixar cap dubte que tenia indicis de mort violenta i es va activar el protocol policial i judicial per homicidi.

Martín Ezequiel Álvarez estava en tràmits de separació de la mare del nen i, segons va avançar ahir la Cadena Ser, va ser la mare la que va alertar que durant la tarda l’home li havia estat enviant missatges al telèfon en què l’amenaçava dient-li que “Se’n penediria”. Unes amenaces que s’interpreta que l’home va complir matant el fill, per una revenja contra la mare.

Vist el testimoni de la mare de la víctima i amb les dades obtingudes a l’hotel, els Mossos, que es van fer càrrec de la investigació, i la Guàrdia Urbana de Barcelona van muntar un dispositiu de recerca del sospitós a la zona de Montjuïc, on s’havia vist que s’hi dirigia. Però també van passar un comunicat amb la foto i les dades del sospitós a totes les policies que operen a Catalunya per intentar localitzar-lo. I a la tarda van fer públic el rostre i el nom del fugitiu a tota la societat per demanar ajuda.

El cas de l’assassinat d’un fill per part d’un progenitor per causar dany a l’altre, que ara s’anomena violència vicària i que abans es coneixia com la síndrome de Medea, té un precedent aquest any a Catalunya. Va passar a Sant Joan Despí, però en aquell cas va ser la dona, Cristina Rivas, de 25 anys, la que va matar la filla, Yaiza, de 4 anys, per venjar-se del seu exmarit, Sergio. En aquell cas, la mare va asfixiar la filla amb una bossa de plàstic i després ella es va prendre pastilles, en un intent de suïcidi. La mare va sobreviure i quan va declarar davant del jutge va admetre que feia temps que tenia la idea de matar la filla per venjar-se del seu exmarit perquè no acceptava tornar amb ella. El jutge la va enviar a la presó.

LES XIFRES

2
anys
i 9 mesos té el nen que va ser trobat mort, suposadament assassinat pel seu pare.
44
anys
té el pare sospitós d’haver assassinat el seu fil en un hotel de Barcelona

Silenci a la plaça de Sant Jaume

La plaça de Sant Jaume de Barcelona va ser ahir al vespre l’escenari d’un acte de minut de silenci, convocat per l’Ajuntament de la ciutat, per mostrar el rebuig i la condemna de l’assassinat del nen, suposadament comès pel seu pare. L’acte el van encapçalar l’alcaldessa Ada Colau i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. “No hi ha paraules per expressar el dolor i la ràbia davant l’homicidi d’un nen petit. Una vegada més condemnem la violència masclista que no té cabuda en una ciutat feminista i democràtica com és Barcelona”, van ser el missatge a les xarxes de Colau, que en l’acte a la plaça va demanar col·laboració ciutadana per trobar el pare homicida. Verge va manifestar que la violència masclista “és un problema polític de primer ordre”. “Un home agressor no pot ser en cap cas un bon pare”, va remarcar.

Es dona la circumstància que a la mateixa hora que hi havia convocat el minut de silenci per l’assassinat del nen petit, la comunitat afganesa de Catalunya també tenia previst fer una concentració per denunciar la situació que es viu al seu país. Els afganesos van optar per retardar vint minuts el seu acte per respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia