Successos

Els mòbils de la dona assassinada i cremada a Begues i del principal acusat van fer el mateix trajecte la nit del crim

Els Mossos d’Esquadra van recuperar l’arma de foc amb què van matar la víctima en un robatori violent a Barcelona

El trajecte del mòbil del principal acusat de matar i cremar una dona a Begues (Baix Llobregat) el 2017 coincideix amb el del telèfon de la víctima la nit del crim. Així ho han explicat agents dels Mossos d’Esquadra en la segona sessió del judici a l’Audiència de Barcelona amb jurat popular, que haurà de decidir si els quatre acusats són culpables o innocents.

El principal acusat és l’amant de la víctima que, amb un altre home i una dona, l’haurien fet pujar a un cotxe i l’haurien matat, segons la fiscalia. Els tres acusats s’haurien desplaçat en dos vehicles. L’arma va ser entregada al quart processat, que coneixeria els fets i la va amagar i lliurar a un altre home. Els agents han explicat que van recuperar l’arma en un robatori violent a Barcelona.

Agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la investigació del crim han explicat aquest dilluns que a l’inici es van obrir dues línies de recerca; una que assenyalava un familiar de la víctima i l’altra, l’amant i ara principal acusat. Els investigadors van demanar traçar els moviments dels telèfons de la víctima i dels dos sospitosos i van comprovar que el mòbil d’ella va sortir la nit del crim, el 27 de desembre del 2017, del Prat de Llobregat –on vivia–, es va moure per la zona de Castellbisbal, Martorell i Sant Sadurní d’Anoia i es va apagar a Begues.

Pel que fa als telèfons dels sospitosos, els agents han explicat que, d’una banda, el mòbil del familiar no es va moure de casa seva aquella nit i aquesta informació va quadrar amb la versió que els va donar; de l’altra, els moviments del telèfon de l’ara principal acusat coincideixen amb els del mòbil de la víctima. D’aquesta manera, els investigadors van descartar “totalment” la línia d’investigació del familiar i es van centrar en la de l’home ara assegut al banc dels acusats.

El metge que va fer l’aixecament del cadàver ha explicat que el cos de la víctima va ser trobat carbonitzat, sobretot la part del tronc, i no es va poder reconèixer en aquell moment si era una dona o un home. En alguns llocs fins i tot es trobava calcinat. El cadàver tenia una ferida al crani. Els metges que van fer l’autòpsia van determinar que aquell orifici havia estat causat pel tret d’una arma de foc i que aquesta havia estat la causa de la mort, han indicat aquests facultatius en el judici.

Els Mossos d’Esquadra van recuperar l’arma del crim en un robatori violent a Ciutat Vella, a Barcelona. En intervencions telefòniques, els investigadors van escoltar com dos dels acusats volien recuperar un objecte i van entendre que era l’arma del crim, segons han explicat els agents.

Segons imatges analitzades pels investigadors, tres acusats s’haurien desplaçat en dos vehicles, segons van captar les càmeres del peatge de Martorell i també unes de Begues. Els advocats de les defenses han qüestionat el peritatge d’aquestes imatges.

La víctima i el principal acusat mantenien una relació des de feia anys, coneguda per la família d’ella i molta gent al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. Però les discussions eren freqüents i, segons va explicar l’entorn de la víctima en la primera sessió del judici, l’home, casat i amb fills, li prenia els diners i no la deixava sortir; era molt gelós i l’amenaçava i ella volia deixar la relació.

Un caçador va trobar el cos de la dona el 28 de desembre del 2017 en un camí de terra proper a unes vinyes de Begues. Un mes després, els Mossos van detenir dos homes i una dona a l’Hospitalet de Llobregat i un altre home a Vilanova i la Geltrú. Tots són de nacionalitat espanyola, d’entre 43 i 31 anys i amb antecedents policials.

La fiscalia demana al principal acusat 23 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu, deu i vuit anys als seus dos acompanyants, i deu anys més de llibertat vigilada, a més de prohibició d’acostament o comunicació amb la família de la víctima. També els demana tres anys de presó més per tinença il·lícita d’armes. Al quart acusat, li demana cinc anys de presó per tinença il·lícita d’armes i encobriment. A tots quatre els demana una indemnització de 100.000 euros per a la mare de la morta i 60.000 euros a cadascun dels seus germans. El judici amb jurat està previst que duri fins al 20 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia