Successos

Albert López recorrerà la sentència del crim de la Guàrdia Urbana al Tribunal Constitucional

La defensa recorda que les filles de Peral van negar que ell estigués a casa en el moment del crim

Albert López, l’agent condemnat pel crim de la Guàrdia Urbana junt amb l’altra agent Rosa Peral, recorrerà al Tribunal Constitucional la sentència dictada per l’Audiència de Barcelona.

La defensa de López refusa la condemna de 20 anys de presó ratificada recentment pel Tribunal Suprem i insisteix en la seva innocència en la mort de Pedro Rodríguez, també agent del cos. L’advocat ha explicat a l’ACN que reclamaran que es respecti el dret a la presumpció d’innocència i insistiran en el “conflicte legal” que hi ha a l’hora de deixar les filles de Peral al marge de la investigació. El lletrat recorda que les menors van assegurar, a través d’un altre testimoni, haver vist la seva mare ensangonada a casa la nit del crim abans que López arribés.

L’advocat lamenta que la Llei d’enjudiciament criminal protegeixi a les menors perquè aquestes no declarin contra la seva mare, ja que això vulnera “directament” els drets de López a demostrar la seva innocència. En aquest sentit, insisteix que, durant la fase d’instrucció, la parella de l’exmarit de Peral va explicar què li havien dit les menors que havien vist la nit dels fets.

L’advocat considera que les aportacions de les menors són “cabdals” per esclarir els fets, i recorda que poc després de saber aquest relat es va fer un registre al domicili de Peral durant el qual van aparèixer restes de sang. El lletrat recalca que reclamaran respectar el dret a la presumpció d’innocència del seu client “per demostrar que ell no va matar Pedro Rodríguez”.

Al seu torn, fonts de la defensa de Rosa Peral han explicat a l’ACN que estan valorant la possibilitat de recórrer la sentència amb què se la condemnava a 25 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia